Tesettür Ve Blog

Dikiş Dikmeyi Öğrenmek İstiyorum

Dikiş Dikmeyi Öğrenmek İstiyorum

Herkesin kendine özgü bir hobisi vardır kimisi çok güzel yemek yaparken kimisi bunu dikim üzerinden gerçekleştirir. Hobiler insanların rahatlamasını sağlayan bir tür etkinlik olduğu için çok iyi stres atma aracı da oluyor. Hobiler çok çeşitlidir ve herkesin hobisi kendine göre en özeldir. Dikiş dikme, el sanatları, geri dönüşüm projeleri veya süslemeler bunları yüzlerce şekilde sıralayabiliriz. Bugünkü konumuz dikiş dikme üzerine olacağı için; sizde eğer dikiş dikmeyi seviyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Çünkü bugün sizlere dikiş dikmeyi nasıl kolay şekilde öğrenebileceğinizi anlatıyor olacağız.

Dikiş Dikmeyi Öğrenmek İçin Neler Yapmalıyız.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum dikiş dikme sanıldığı kadar zor değildir, ufak tefek püf noktaları ve iyi bir gözlemcilik ile kısa sürede öğrenilebilir. Dikiş makinanız olduktan sonra deneme yanılma yöntemi ile de hızlı şekilde dikime başlayabilirsiniz. ( Ezbere konuşmuyorum bende sıfır bilgi ile dikiş dikmeye başladım ve zamanla sistemi kendime göre oturttum)

Dikiş öğrenmek isteyenler dikiş kurslarına kayıt yaptırarak öğrenebileceği gibi İsmek gibi devletin ücretsiz şekilde bizlere sunmuş olduğu kurumlarda rahatlıkla öğrenilebilir. O kurslarda eğitici eşliğinde ve pratik yaparak kısa sürede dikiş dikmeyi öğrenebilirsiniz. Bu fırsattan yararlanmak için illaki büyükşehirlerde yaşamanız gerekmiyor her şehirde kendine göre bir İsmek bulunuyor. Şehirlerin ismine göre İsmek adı da değişiklik gösterebilir. Örneğin İstanbul da İsmek Erzurum da ise Esmek olabiliyor.

Dikiş dikmeyi öğrenmek için okullara özel olarak hazırlanan megep modelleri ile de kendinizi geliştirebilirsiniz. ( benim gibi) Megep modüller öğrencilerin çok kolay şekilde anlayabileceği şekilde anlatılıyor ve bol örnek, etkinlik ile öğrenmenizi kolaylaştırıyor. Megep modülleri içinde her çeşit dikim teknikleri kalıplar veya dikiş püf noktalarını rahatlıkla öğrebiliyorsunuz. Megep ana sayfa ulaşmak ve oradaki modülleri inceleyerek dikiş tekniklerini öğrenmek için tıklayın.

Dikiş dikmeyi öğrenmek için en son yöntem ise videolardan ve internet web sayfalarından yararlanmaktır. Bunun için dikiş videolarını bol bol inceleyerek ve izleyerek öğrenebilirsiniz.

Dikiş Dikmeye Nasıl Başladım?

Bende kıyafetler dikmeyi yeni parçalar tasarlamayı seviyorum fakat öyle profesyonel şekilde değil. Çocukluktan beri makina dikişine ilgim olduğu için uygun zamanda dikiş makinası alarak işleme başladım.

Dikiş dikmek ile ilgili hiçbir bilgim yoktu masura neydi mekik neydi izlediğim videolardan bunlar bana çok yabancı geliyordu. Makinanın kullanım kılavuzu inceliyor fakat hiçbirşey anlamıyordum. Bol bol araştırmalar yaparak ve megep modellerini inceleyerek yavaş yavaş anlamaya başladım ve dikiş dikme maceram başladı.

Bana büyük olan veya sevmediğim bir etekden veya bluzdan küçük kızlarıma tayt yapmaya başladım. Çünkü overloğa gerek yoktu ve sadece ağ kısmını dikmekle işlem bitiyordu. Zamanla bluz dikmeye ve biraz daha işlemi ilerletince kumaş alarak kendime kıyafetler dikmeye başladım. En sonunda ise süslemeler yaparak güzel güzel kıyafetler dikmeye başladım. Diktiğim kıyafetleri zamanla buradan paylaşıyor olacağım elimde dikmiş olduğum kıyafetlerin dikiş aşaması resimleri olmadığı için şimdilik başka resimler kullanıyorum. Yorum kısmından sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.