Tesettür Ve Blog

Singer Promise 1408 İğne Değiştirme 

Singer Promise 1408 İğne Değiştirme 

Yeni dikiş dikmeye başlayanların en zorlandıkları konulardan birisi de kırılan bir iğneyi değiştirmektir. Nerden biliyorsun diye soran olursa, bizzat kendim yaşayarak öğrendim. Dikiş dikmeyi çok seviyorum fakat ilk başlarda çok zorlanıydum neden iplik kopuyor neden istediğim gibi dikiş şekli  olmuyor diye. Hiçbir dikiş tecrübem olmadan hevesle makinamı almış ve aynı hevesle dikiş dikmeyi öğrenmeye çalışıyordum.  Zamanla makinayı kurcalayarak ve internetten araştırmalar yaparak aklındaki tüm soruların cevabını buldum. Bugün sizlere singer promise 1408  dikiş makinasının iğne değiştirme yöntemini resimler eşliğinde anlatacağım. Çok kolay yöntem olduğu için zorlanmadan sizlerde bu işlemi yapacaksınız.

 Singer Promise 1408 Dikiş Makinası İğne Takma

 Dikiş dikerken iğneniz kırıldı veya iğneyi değiştirmek durumunda kaldınız peki şimdi nasıl değiştireceksiniz.

 İğneyi değiştirmek aslında sanıldığı kadar zor değildir ( Benim o dönemlerde henüz bilgim olmadığı için tamirciye götürmeyi düşünüyordum) Size yardımcı olmak için singer promise makinasına nasıl iğne takılacağını resimler ile göstereceğim.

 İlk olarak herhangi bir kaza durumuna karşın makinanın fişini çıkarın. Daha sonra makinenin iğnesinin üstündeki vida gibi aparatı saat yönünde çevirerek iğneyi çıkartın. (Bu işlemin  resimde el ile yapıldığını görüyorsunuz fakat ben beceremedim el ile çok zor oldu. Diğer resimdeki gibi bir aparat yardımı ile kolayca çıkarıp iğneyi taktım.)

 

Saat yönünde çevirdiğiniz zaman iğne elinize gelecektir. Daha sonra kullanacağınız iğneyi, iğne yuvasına takarak yine o vida gibi malzemeyi kapatın ve makinanızı dikim için hazırlamış olun. Resimlerden daha kolay anlayacağınız için bol bol resimleri koydum. Bu tip işlemler basit gibi görünüyor fakat bilmeyenler için son derece zor bir işlem olduğu için gözümüzde büyütüyoruz. İşlemleri yaptıkça ve el alıştıkça çok kolay oluyor.

 Neden İğneler Farklı?

 İğnelerin özellikleri kumaşa göre ayarlanır ve her iğne farklı kalınlıkta ki kumaşı diker. İğne numarası küçülmeye başlayınca doğru orantılı olarak iğnede küçülür.

 9-11 (70-80) iğneler:

Çok ince olan bu iğne numaraları ile hassas ve ince kumaşların dikimi yapılır. Böylece kumaşda yırtılma delinme gibi durumlar yaşanmaz. Bu iğnenin diktiği kumaşlar ise ince pamuk, ince yün, ipek, müslin, jarse, krep, gömlek ve bluz kumaşları olarak bilinmektedir.

 11-14 (80-90) İğneler:

Bu numaraya sahip olan iğneler ise orta ağırlıktaki kumaşların dikimi için kullanılmaktadır. Orta iğne ile dikilen kumaş türleri ise pamuk, saten, hafif yünlüler olarak bilinmektedir.

 14-16 (90-100) İğneler:

bu iğneler ise orta ağırlıktaki kumaşların dikiminde kullanılır. 11- 14 numaralı iğnelerden farklı olarak biraz daha kalın kumaşlarda kullanılmasıdır. Bu iğneler ile dikilen kumaşlar  pamuk branda bezi, yün, kalın örgüler, kot kumaşı, hafif ve orta ağırlıkta döşeme kumaşların dikimi yapılmaktadır.

 18 (110) İğne:

Kalın ve aynı zamanda ağır kumaşlar için kullanılan iğnedir. En kalın iğne olduğu için büyük olma özelliğini de taşır. Bu iğne ile dikilen kumaşlar kalın yünlüler, manto kumaşı, deri ve vinil gibi kumaşlar dikilmektedir.

Resim Galerisi

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.