Tesettür Ve Blog

Dar Yatak Odaları İçin Çözümler

Dar Yatak Odaları İçin Çözümler

Dar yatak odaları dekoru sanıldığı kadar zor değildir. Sadece kullanılacak belli başlı aparatlar veya uygun koşullarda yapılacak olan dolaplar ile yatak odasının darlığı ortadan kalkarak daha ferah bir ortam oluşmuş olacaktır. Bugün sizlere dar yatak odaları için çözümler sunarak yatak odanızı daha kullanışlı hale getirmek için fikirler sunacağız.

Dar Yatak Odalarında Yatak Yerleşimi

Dar bir yatak odasında yaşamak gerçekten zor ve sürekli ilgi isteyen bir düzen şeklidir. Bu yüzden eğer ev sizin ise yatak kenarlarına veya üstüne doğru kulanabileceğiniz dolaplar yaptırmalısınız. Özelikle yatağı içine alan modeller hem daha az yer kaplıyor hemde dar odanın daha kolay şekil almasını sağlıyor. Eğer eviniz kira ise bu dolap yerine kullanacağınız organizerler ile yatak odasının küçük eşyalarından kurtulabilirsiniz.

Dar yatak odasında yatak mutlaka duvara yapışık şekilde olmalıdır. Böylece ortam daha az kullanılır ve diğer eşyaların kullanım alanı oluşur. Büyük yatak yerine daha küçük yataklar tercih edilmeli ve özellikle yuvarlak yataklardan kaçınılması gerekir. Yatak sandıklı baza şeklinde olursa yine çok kullanışlı ve dar oda kurtarıcısı bir tercih olur.

Gömme Dolaplar İle Dar Yatak Odası

Odanız ne kadar küçük olursa olsun illaki bir çözüm şekli vardır. Özellikle çok eşyası olan kişilerin deneyeceği yöntemler arasında bulunan gömme dolap sistemi, hem ortamın daha geniş olmasını sağlıyor hemde dolabın kaplayacağı alanın diğer eşyalara kalmasını sağlıyor. Gömme dolapları istediğiniz boyutta ve şekilde yaptırmanız mümkün olduğu gibi dar yatak odaları için büyük bir çözüm şekilde oluyor.

Dar Yatak Odalarında Kapı Arkaları Ve Üstleri

Dar yatak odasına yine çözüm arayanlar için mükemmel çözümler, Kapi arkaları her dönemde çok kullanışlı yerler olduğu için buraları değerlendirmekte yine dahi bir fikir olabilir. Örneğin çok çantanız var ve yerleştirmekten şikayet ediyorsanız kapı arkasına kullanışlı bir organizer alarak bu sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz.

Kapı üstleri için yaptıracağınız dolaplar, hem sizi rahatlatır hemde çok sık kullanmadığınız ve ortamda dağınık görünen eşyaların yeni yerleri olur.

Dar Yatak Odasına Raflar

Eğer odanız çok çabuk dağılıyor aradığınızı bulamıyor ve sürekli kullanacağınız şeyleri göz önünde mi bulundurmak istiyorsunuz o zaman yapmanız gereken yatak odanıza raf yapmaktır. Artık raflar hem dekoratif süs için hem de rahat kullanacağınız eşyalar için mükemmel seçenek oluyor.

Dar Yatak Odasında Perde Ve halı Seçimi

Perde seçimi her zaman önemli hir ayrıntı olmuş ve ev dekorasyonunda da tamamlayıcı parça olmuştur. Dar yatak odasına perde seçerken mutlaka daha az yer kaplayan ve açık renkli olan perdeler seçilmesi gerekir. Örneğin stor perdeler bu tarz yatak odaları için en ideal seçim şekli olacaktır. Perde de olduğu gibi dar yatak odalarında kullanılan halılarda yine açık tonlarda olması gerekir. Böylece ortam olduğundan daha geniş görünecektir.

Dar Yatak Odası İçin Çözümler Resim Galerisi

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.