Tesettür Ve Blog

Sözde Ne Giyilir Tesettür Kombinler

Sözde Ne Giyilir Tesettür Kombinler

Gelin adayları için söz kıyafeti son derece önemli olduğundan dolayı bugün sizlere söz kıyafeti nasıl seçilmeli, sözde ne giyilmeli veya hangi renkler tercih edilmeli gibi başlıklar altında bilgiler sunacağız.

Sözde Giyilecek Elbiseler Nasıl Olmalı?

Kız isteme merasiminden sonraki adım bilindiği gibi söz merasimidir. Söz merasimi aile geleneklerine göre farklılık gösterdiğinden dolayı seçeceğiniz kıyafet iki ailenin geleneğine zıt olmaması gerekmektedir. Sade veya iddialı olarak tercih edeceğiniz kıyafet için hazır olarak veya size özel tasarımlara sahip modelleri bu özel gününüzde tercih edebilirsiniz. Yalnız tesettür söz elbisenizi seçmeden önce merasimin nerede yapılacağıda çok iyi bilinmelidir. Çünkü bu özel gün için bazen ev ortamları, bazen salon ya da bahçe gibi açık alanlar tercih edilmektedir. Söz evin dışında yapılacak ise o zaman gösterişli ve abiye modelleri, eğer merasim evde yapılacak ise o zaman sade ama iddialı tesettür söz elbiseleri seçilmelidir.

Sözde giyeceğiniz tesettür elbiselerin uzun modelli olması zaten gereken bir durum, fakat asla hareketlerinizi kısıtlayan modelde olmamalıdır. Şifon, tül gibi hafif kumaşlardan tasarlanan veya jarse gibi hareketlerinizi asla kısıtlamayacak türde kumaşlarla tasarlanan tesettür söz kıyafetlerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanında üst kısmı işlemeli olan veya dantel tesettür söz elbiselerini yine rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Tesettür Söz Elbise Rengi

Sözünüzde giyeceğiniz elbisenin rengi aslında çok dikkat edilen bir konu değildir. Eğer model size yakışıyor ise renk konusu ikinci planda kalmaktadır. İllaki söz kıyafeti rengi ne olmalıdır diye kendi kendinize sorun ediyorsanız o zaman; elbisenizi cilt tonunuza göre seçmeniz sizi ve elbisenizi olduğunuzdan çok daha güzel gösterebilir.

Buna göre ten renginiz beyaz ise pastel tonlar size yakışan renkler olurken açık tonlardan olan yeşil, pembe, somon ve lila söz kıyafetleri ile şık aynı zamanda romantik bir görünüm oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde ten renginiz esmer ve buğday ise bu sefer canlı renkler size göre. Genel olarak pembe, mavi ve kırmızının asaletinden yararlanarak iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Vücut Yapısına Göre Söz Elbisesi Seçimi

Söz Elbisesi seçerken vücut yapınızıda göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Özellikle basen bölgesinde fazlalığı olan kişiler A kesim elbise modellerini tercih etmelidir. Elma tipi vücut hatlarına sahip olanlar ise seçecekleri elbiselerin drapeli ve işlemeli olmaması gerekiyor. Aksi halde daha kilolu görünebilirsiniz. Kum saati diye adlandırılan vücut tipinde ise belden oturtmalı ve pileli modeller sizi daha ince gösterecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.