Tesettür Ve Blog

Bebek Odası Renk Seçimi

Bebek Odası Renk Seçimi

Bebek Odası Renk Seçim

Bebeğinizin doğumuna aylar hatta haftalar kala sizi tatlı telaşlardan birisi daha saracak. Bu saran tatlı telaşın adı da bebek odası dekorasyonu olduğu için; bu konuda ince eleyip sık dokuyacaksınız. Bebek odası dekorasyonunda zaten çoğu aile cinsiyetine göre bir renk seçimi yapacağı için; odanın geri kalan kısımları da farklı renklerin etkisi altında kalacaktır. Bugün sizlere bebek odası renk seçimi hakkında bilgi sunacağız.

Bebek Odası Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebek odası renk seçimi önem verilmese de aslında çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Çünkü renk psikolojisi çocuğun hayatını doğrudan etkileyerek enerjik ve sakin olmasını sağlıyor. Örneğin bebeğinizin odasının rengi yoğun şekilde sarı olursa; bebeğiniz enerjik, telaşlı ve stresli olacaktır. Bu yüzden kullanılan rengin yoğunluğuna ve tonuna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Aynı şekilde bebeğinizin odası sadece yeşil ve tonlarında olursa bu sefer çok sakin ve durgun olacağı için; fiziksel aktivitelerinde gecikmeler olabilir.

Eğer Bebeğiniz Kız İse;

Bebeğiniz kız ise odasına seçeneğiniz renk sadece pembe ve mor üzerine olmasın. Bunun yanında farklı renklerinden de yararlanılması gerekiyor. Örneğin odanın duvar boyası rengi beyaz, krem veya bal ve bej rengi gibi tonlardan olurken, mobilya rengi ise pembe ve ceviz rengi tonlarında olabilir. Yine sadece farklılık arayanlar için bebek mavisinin masumluğundan yararlanılarak iki rengin muhteşem uyumu birlikte kullanılabilir.

Yine duvar boyasında zorlananlar için pembe veya pudra duvar boyasına beyaz, krem gibi tonlarda mobilya seçilerek renk dengesi sağlanılabilir. Ayrıca bebeğinizin odasında kullanılan renklerin hem yeşil ve mavi dinlendirici he de sarı ve kırmızı gibi enerji veren düzeyde olması gerekiyor. Yani odanın dekorasyonunda renk dengesini çok iyi şekilde oluşturmanız gerekiyor.

Eğer Bebeğiniz Erkek İse;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.