Tesettür Ve Blog

Tesettür Şal Alımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettür Şal Alımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettür giyimde en dikkat edilen parçalardan biri hiç şüphesiz baş örtüleridir. Baş örtüsünde ise belli yaş grubuna yönelik kullanım şekli bulunmaktadır. Gençler daha çok şal kullanımı tercih ederken orta yaş ve üzeri bayanlar bu tercihi eşarptan yana kullanmaktadırlar.

Şal kullanımı eşarp kullanmaya göre daha kolay olduğu için tercih edilirken bu tercih özel günlerde yerini eşarba bırakmaktadır. Şal kullanmak pratiklik ve daha fazla kıyafet ile kombin bakımından avantajlı olduğu için tercih ediliyor. Peki şal seçerken nelere dikkat edilmeli ve hangi özellikte şallar seçilmelidir? Bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Yeni Kapananlar İçin Şalın Özelliği Ve Kullanımı Nasıl Olmalı?

Şal satın almadan önce belli başlı inceliklerin bilinmesi gerekir. Böylece yeni kapanmış bayanlarda sorun yaşamadan rahat bir alışma süreci yaşarlar. Çünkü yeni kapanan bayanlar genelde yanlış şal seçimi yaparlar ve sonucunda gün içinde çok sıkıntı yaşarlar.

Yeni kapanan bayanlar şal seçimini kesinlikle pamuk yönünden zengin şallardan yana kullanması gerekir. Çünkü bu tip şallar ipek şallar gibi hemen bozulmazlar ve fazla iğne gerektirmeden kolay şekilde bağlanırlar.

Ayrıca son dönemlerde satılmaya başlanmış olan kendinden çıtçıtlı şalları da seçerek kolay şekilde bir örtünme sağlayabilirler. Satın alınacak olan şalın modelinden önce kesinlikle kayma özelliğine bakılması gerekir. Böylece sık sık şalınızı düzeltmek zorunda kalmazsınız. Şal bağlamaya alıştıktan sonra istediğiniz özellikte olan şalları tercih edebilirsiniz. Özellikle özel günler için tasarlanan şallar şıklığınıza şıklık katacaktır.

Şalın Dokusu Önemli

Satın alınacak olan şalın modeli kadar önemli olan bir diğer hususta şalın dokusudur. Çünkü gevşek dokuma özelliği olan şallar kolay şekilde deforme olarak kullanım ömrünün kısalmasına ve buna bağlı olarak delinmelere neden olur. Bu yüzden seçilmiş olan tesettür şal modeli kesinlikle sıkı dokunma özelliğine sahip kumaşlardan olması gerekir. Böylece şalın kullanım ömrü uzayacak ve ufak darbelerde bozulmayacaktır.

Şalların Deseni Ve Tasarımı

Son zamanlarda eşarp gibi şallarda da desen özelliği popüler olmaya başladı. Eskiden tek renk üzerine tasarlanan şallar yerini desenli tasarımlara bırakıyor. Bu yıl daha naturel tarzlarda yönelen tasarımcılar şal desenlerinde çiçek veya bulut desenlerini kullanıyorlar. Şal üzerinde desen olması aslında kombin yaparken sizin zorlanmanıza neden olacağı için günlük olarak kullanılacak şallarda desen olmaması daha iyi olacaktır. Desenli şal tercihi özel günler için alınmış kıyafetlerde kullanılması daha uygun olacaktır.

Şalların Boyutu Nasıl Olmalı?

Şal seçimi yaparken şalın boyutu yani uzunluğuda göz önüne alınması gerekir. Eğer şalınızı günlük olarak düz şekilde kullanmak istiyorsanız bunun için standart boyutlarda satılan şalları tercih etmeniz gerekir. Fakat farklı ülkelerin bağlama şekillerini denemek için veya farklı bir stil de şal bağlamak istiyorsanız o zaman şal seçiminizi daha uzun olan şallardan yana tercih etmelisiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.