Tesettür Ve Blog

Tesettür Gelinlik Seçimi

Tesettür Gelinlik Seçimi

Bir genç kızın hayatının en anlamlı gününde giyeceği gelinliği; en özel ve en özel olanıdır. Bu yüzden gelinlik seçimi düğüne aylar kala başlar ve provalar sonucunda gelinliğe karar verilir.

Düğün planları yapan gelin adaylarının pembe hayallerini süsleyen gelinliklerini seçmeleri her gün gelişen tesettür giyimin popüler tasarımları ile zorlaşıyor. Çünkü tesettür gelinlik alanı o kadar gelişti ki artık her bütçeye ve her beden tipine rahatlık ile tesettür gelinlik modeli bulunuyor.

Taş İşlemeli Gelinlikler

Bu gelinlik türünü genelde bütün kızlar isterler. Fakat taş işlemeli gelinlikler orantılı dağılım yapıldığı sürece sizi şık ve alımlı gösterecektir. Aksi taktirde her yere dağılmış olan taşlar çok süslü ve çirkin bir görüntü oluşturmanızı neden olur.

Çünkü gelinlik, makyaj ve duvak hepsinin birbiri içinde uyumlu olması gerekir.

İşlemeli tesettürlü gelinlikler fazla kilosu olan bayanların tercih edebileceği modeller arasında yer alıyor. Çünkü taşlar kilo olan bölgenin zıttında durduğunda kilolar kamufle olmuş olur.

Gelinlik seçiminde mutlaka vücut tipine göre seçim yapılması gerekir. Aksi halde olduğunuzdan kilolu ve kısa görünebilirsiniz. İşlemesi olan gelinlikler her zaman çok şık görünsede fazlaya kaçıldığında çok şatafatlı bir görünüme neden olur.

Dantelden Vazgeçemeyenler

Dantel tasarımlı her kıyafet diğer kıyafetlere göre çok daha fazla dikkat çeker. Bu parça birde gelinlik olunca elegan ve kusursuz bir gelinlik kaçınılmaz olur.

Eğer zengin tasarıma sahip bir gelinlik seçimi yapmak istiyorsanız dantel ve işlemenin kusursuz şekilde bütünleştiği bir gelinlik modeli tercih etmelisiniz.

Özellikle etek uçlarına doğru uygun formda tasarlanan dantelli gelinlikler ve gelinliğin üst kısmında taş detaylarını olması sizi düşündüğünüzden daha fazla şık gösterecektir.

Eğer etek uçlarında değilde boydan bir dantel işlemesi istiyorsanız bu durumda herhangi bir kesinti olmadığı için sizin daha uzun görünmenizi sağlayacaktır.

Tesettür Gelinlik Modelinde Kabarık Etek

Genelde kabarık etekli gelinliği her genç kız hayal eder. Eteğin şekli ve kumaşı kadar bir diğer önemli unsur gelinliğin bütünlüğüdür. Bu yüzden özellikle kabarık etekli tesettürlü gelinliklerde eteğin üst kısmı ile geçişine dikkat edilmesi gerekir. Kabarık etekli gelinliği genelde uzun boylu bayanlar tercih eder.

Fakat bu demek değildir ki sadece uzun boylular bu gelinliği giyebilir. Sizi uzun gösterecek ve rahat olmanızı sağlayacak özellikte dolgu topuk ayakkabılar sizin de kabarık bir gelinlik giymenizi sağlayacaktır.

Ayrıca eteğin kabarıklığı eteğin başlangıç hizasından biraz daha aşağıda başlarsa yine uzun görünebilirsiniz.

Tesettür Gelin Başı

Tesettür gelinlik modellerinde; gelin başı çok fazla seçenekten oluşmaktadır. Gelin başı seçiminizi yine gelinliğinizin ihtişamını göre belirlemeniz gerekir.

Dengeli bir bütünlük sizi zarif ce çok şık gösterecektir. Örneğin tesettür gelin duvağı seçiminde Osmanlı izlerini taşımak istiyorsanız gelinliğin daha sade olması gerekir.

Gelinlik Modelleri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.