Tesettür Bone Modelleri
Boneler, tesettürlü bayanların başörtüsü altına kullandıkları ve başörtüsünün kaymaması için kullandıkları bez parçaları denir. Boneler aynı zamanda saçların ön kısımdan görünmemesi içinde kullanılır. Eskiden sade ve tek tip boneler kullanılırken günümüzde daha fazla ve çeşidine göre bone modelleri vardır. Bugün sizlere bonelerin model ve çeşitleri hakkında bilgiler sunacağız.
Bone Çeşitleri Nelerdir?
Bonelerde kendi aralarında gruplara ayrılırlar. Hem renk hem de desen yönünden zengin oldukları için günlük kullanım veya abiye elbise için bone çeşitleri bulunur. Bonelerin kendi aralarında grupları ise klasik boneden dantelli boneye kadar uzanıyor. Sizlerde kıyafetinize göre bone seçerek şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.
Klasik Boneler
Bone çeşitlerinden en önemli ve yılların eskitemediği klasik boneler; arka kısmında bulunan iki adet bağcığın saç örtme işleminden sonra sıkıca düğümlenerek bağlanması ile oluyor. Hemen hemen tüm giyim şekline hitap ettiği için yıllardır tesettürlü bayanlar tarafından rahatlıkla kullanılıyor. Klasik bonelerde kendi aralarında model olarak ayrılıyor.
Bağsız Boneler
Bağsız bonelerin de en büyük avantajı bağcıklarının olmamasıdır. Tıpkı şapka gibi saç üzerine geçirilen bağsız boneler hem kullanışlı hemde pratik oluyor. Bu modeldeki bonelerin en çok alıcısı ise genelde yeni kapananlar oluyor.
Fiyonklu Büzgülü Boneler
Fiyonklu bone, büzgülü bone ve örgülü bone modelleri farklı tarzlara hitap ettiği için başörtüsü olmadan kullanılıyor. Genel anlamda bakıldığında daha rahat olmayı isteyen bayanların tercih ettiği bu bonelerin en büyük dezavantajı boyun kısmının açık olmasıdır. Genelde abiye üstü olarak tercih edilen bu boneleri tuhafiyelerde veya internetten kolayca alabilirsiniz.
Dantelli Boneler
Genelde özel davetlerde kullanılan dantelli bonelerin tamamı dantelle ile yapılmıştır. Bazı çeşitlerinde ise bonenin arkası lastikli olur sadece ön kısım dantelli olur. Her iki modelde tesettür giyimde sıklıkla kullanılarak başörtüsü altında şıklığın ön plana çıkmasını sağlarlar.
Pratik Boneler
Bu bonelerin en büyük özelliği boyunluk yapısının olmasıdır. Böylece şal veya eşarp takıldığında boyun kısmını kapatmak için uğraşmadan kolayca istenilen model oluşturulabilir. Günlük kullanımda tercih edilen bu modeller iş hayatında da pratik olması nedeni ile sıklıkla tercih ediliyor.
Bone Şal
Bone şallar isminden de anlaşıldığı gibi, hem bone hemde şal olarak kullanılmaktadır. Yani şalın iç yapısına bone özelliği kazandırılmış ve birleşik yapıda üretilmişlerdir. Günlük hayatta davetlerde istenilen her yerde kolay kullanımı nedeni ile tercih edilen bone şallar; mıknatıslı yapıya, pul işlemeye veya sade tasarıma sahip şekilde de rahatlıkla bulunabilir.
Bone şalların bağlanması da diğer şal ve bonelere göre daha kolay olduğu için tercih edilmektedir. Bağlama şekli ise şöyledir; şalın alt kısımda bulunan boneli şal kafa üzerine oturtulur ve arkadan bağcıkları bağlanır. Daha sonra iki yana eşit şekilde gelen şalın uçları ise istenilen şekilde ister arkada birleştirip düğüm atılır istenirse salaş şekilde bırakılır.
Henüz yorum yapılmamış.