Tesettür Ve Blog

Tesettür Abiyelerde Aksesuar Nasıl Olmalı?

Tesettür Abiyelerde Aksesuar Nasıl Olmalı?

Tesettür giyimin en özel parçalarından olan tesettür abiyeler özel gün ve gecelerin vazgeçilmez tasarımları olmaya devam ediyor. Söz, nişan, mezuniyet ve sünnet gibi organizasyonlarda her çeşidine rastlanan tesettür abiyelerin kumaşı ve tasarımı günlük elbiselere göre çok Daha farklıdır. Abiyenin kalite standardını yükselten kumaş kalitesi ve aksesuar düzeni yine tesettür abiyelerin görselliği gözler önüne seriyor.

Tesettürlü bayanların tesettür abiye seçimi yapmaları için önlerinde bir çok kriterler bulunur bu kriterlerde en önemlisi ise abiyenin bütünlüğüdür. Çünkü abiye üzerindeki işlemelerin uygun oranda abiye üzerine dağıtılması gerekir. Eğer fazla işleme kullanılır ve abiyenin her yeri taş detayları ile süslü olursa bu durumda şıklıktan ziyade hediye paketi gibi bir görüntü oluşur.

Tesettür abiyenin kumaşıda önemlidir. Örneğin kumaşın içinde bulunan yaldız, sim veya farklı bir desen abiyenin görselliğinin ön plana çıkmasını sağlıyor. Bu tarz bir abiye de herhangi bir aksesuar gerekmez ve uygun tonlarda bir şal veya eşarp kullanımı ile abiyenin bütünlüğü sağlanır. Böylece bu tarzınız ile son derece şık olurken aynı zamanda asil bir görüntüyü de yakalamış olursunuz.

Son zamanlarda abiyelerde çok fazla kullanılan dantel detayı; abiyelere farklı bir görsellik katıyor. Uygun formlarda boydan veya abiyenin herhangi bir yerine sanatsal nitelikte işlenen detaylar abiyelere ekstra bir şıklık kazandırıyor. Böylece geriye bu türde bir abiyeyi uygun eşarp ve ayakkabı ile kombin yapmak kalıyor.

Düz Abiyelerde Aksesuar Kullanımı Nasıl Olur?

Tesettür abiyelerde aksesuar kullanımı genelde düz abiyeler için geçerli bir kuraldır. Çünkü bu formlarda olan bir abiye modeli çok sade ve düz olacağı için bir hareketlilik gerekecektir. Eğer abiye sadece düz bir renk ile tasarlanmış ise eşarp veya şal seçiminde simli ve ışıl ışıl olan bir baş örtüsü ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde ayakkabıyı da bu tarzda olan bir simli modelden yana tercih edebilirsiniz.

Altın veya gümüş tonlarında eğer bir baş örtüsü tercih ettiyseniz düz abiyeniz üzerine, kolye veya bileklik ile de abiyenizi hareketlendirebilirsiniz. Kolye uygun uzunlukta ve şıklıkta olduğunda abiyeniz göz alıcı şekle bürünecektir. Genelde gümüş renk ile kombinlenen soğuk mavi ve tonlarında gümüşün simli halinden de yararlanabilirsiniz.

Parlak olması ile de çok tercih edilen rugan ayakkabılar düz elbiselerde veya abiyelerde de çok şık duran detaylardır. Sıcak renklerin bu tarz ayakkabılar ile kombinlenmesi ve yine yardımcı ikinci renkten yararlanılması şıklığın önemli anahtarıdır.

Abiyelerde Çanta Uyumu Önemli

Tesettür abiyelerin olmazsa olmazı çantalar; yine şıklığın tamamlayıcı unsurdur. Desenli veya karışık renkli bir abiye tercih edilmişse desenin bir tonunda çanta seçimi yapılması gerekir. Eğer düz bir abiye tercih edilmişse ikinci bir renkten yararlanılarak kombin yapılabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.