Tesettür Ve Blog

Stor Perde Nasıl Temizlenir?

Stor Perde Nasıl Temizlenir?

Son dönemlerin en çok kullanılan perde çeşitlerinden olan stor perdeler, tül ve güneşlik ile uğraşmak istemeyen herkesin favorisi oluyor. Sadece bu ayrıntı değil tabiki spor oluşu ve şık duruşu ile de sıklıkla tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor. En kötü yanı ise temizlenme aşaması oluyor. Çünkü bu tip perdelerin çıkarılması ve takılması bir hayli zahmetli işler arasında yer alıyor. Bugün sizlere stor perde nasıl temizlenir konusu hakkında bilgiler sunacağız.

Stor Perde Temizliği

Stor perde alacak olanların en çok dikkat ettikleri konulardan biri temizliği olduğu için, henüz almadan ve rahatlığını yaşamadan temizlenme şekilleri soruluyor. Aslında bu konu da daha çok stor perde çıkarmadan nasıl temizlenir sorusu soruluyor olsada; bunun cevabı eksik kalıyor. Çünkü stor perdeleri çıkarmadan temizlemek yeterli temizliği sağlamıyor sadece yüzeysel olarak ufak bir temizlik sağlanıyor.

Spor ve şık duruşu ile ofis ve evlerin vazgeçilmez perdelerinden olan stor perde temizliği için ilk olarak perdenizi uygun şekilde çıkarın ve perdenin boyunda temiz bir alana serin. Daha sonra isteğinize göre sabunla su ve temizli su yapın.

Bu suyu kenarda bekletirken diğer yandan elektrikli süpürge ile stor perdenin tozunu almaya başlayın. Bu işlemi yapmazsanız sürekli su değiştirmek zorunda kalarak daha çok yorulursunuz. Perdenizin dikkatli şekilde tozunu aldıktan sonra nemli sabunlu su ile perdenizi iyice silin. Ardından durulama suyu ile temiz bez yardımı ile silerek durulayın. Bu işlemi stor perdeye arkalı önlü olacak şekilde yapmanız gerekiyor ki temizlik tamamlansın. Eğer bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız bunun yerine stor perde temizleyici sprey ile de perdenizi temizleyebilirsiniz. Fakat bu kimyasal içerikli ürünler perdenize zarar verebilir dikkatli olun. Çünkü stor perdeler genelde % 100 polyester maddelerden yapılıyor. Polyesterlerde kimyasal içerikli maddelere karşı hassas olduğu için istenmeyen deformasyonlara neden olabiliyor.

Stor Perde Çıkarmadan Nasıl Temizlenir?

Stor perde çıkarmadan temizleme yapmak için çok dikkatli olunması gerekiyor. Aksi halde perde zarar görebilir ve kopmalar meydana gelebilir. Bu yöntem aslında tam temizlik sağlamadığı ve üst kısımların tam temiz olmadığı için pek önerilmiyor.

Stor perde çıkarmadan temizlemek için perdeyi tam olarak açın ve ister temizleme spreyi ile isterseniz sabunla su ile perdeye zarar vermeden silin. Bu işlem daha yorucu olduğu için daha fazla sürede yapıyor olacaksınız. Ardından temiz su ile düzgün şekilde durulayın. Ayrıca bu işlemi yapmak için devrilmez özellikte merdiven de kullanmanız gerekiyor. Aksi halde istenmeyen kazalar ortaya çıkabilir.

Stor perde ve zebra perdenizi yukarıda ki işlemler ile kolay ve hızlı şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız perde temizleyici firmalar ile ( bunlar genelde halı yıkama da oluyor) iletişim kurarak uygun fiyatla stor perde temizliği yaptırabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.