Tesettür Ve Blog

Beyaz Mobilyalı Salon Dekorasyonu

Beyaz Mobilyalı Salon Dekorasyonu

Saflığın ve temizliğin simgesi olan beyaz, ev dekorasyonunda çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle doğalgazlı evlerde tercih edilen bu renk ortamın daha geniş görünmesini de sağlıyor. Eğer sizde beyaz mobilya alarak dekorasyonunuzu oluşturmak istiyorsanız bugünkü yazımız tam size göre. Bugün beyaz mobilya ile salon dekorasyonu hakkında sizlere bilgiler sunacağız.

Beyaz Mobilya İle Uyumlu Renkler

Beyaz renkli mobilya kullandıysanız çok şanslısınız çünkü beyaz hemen hemen tüm renklerle harika uyum içinde olduğundan dolayı salonunuzu rahat şekilde dekore edebileceksiniz.

Beyazın vazgeçilmez bir renk olduğunu herkes biliyor ve beyaza da en çok yakışan renk siyah olduğu için modern salonlarda siyah beyaz uyumunu yakalabilirsiniz. Tabi ki siyahı çok kullanmamak şartıyla aksi halde kaş yaparken göz çıkarmak deyimini yapmış olursunuz. Ortama ferah modern bir hava katmak isterken siyahın kasvetli halı tüm salonu kaplayabilir. Bu yüzden olabildiğince siyahı az kulanmaya özen gösterin.

Beyaza uyumlu renkler değilde uyumsuz renkleri konuşmak daha iyi sonuç verir. Çünkü beyaz zaten bütün renkler ile uyum içinde yaşıyor. Sadece krem rengi beyaz yanında sırıttığı için kullanılmaması daha iyi olur. Ev dekorasyonunda beyaza uyumlu renkler kırmızı, yeşil, pembe, mavi, mor, siyah ve bu renklerin tüm tonlarıdır.

Beyaz Mobilyaya Ne Renk Perde Ve Halı Kullanılmalı?

Beyaz mobilyayı salon dekorasyonunda renk seçeneğinde özgür olabilirsiniz, fakat kullandığınız ikinci veya üçüncü renginde birbiri ile uyumlu olması gerekir. Örneğin pembe perde kullandıysanız yeşil renkli halı kullanmanız çok saçma olur bu yüzden tona ton mantığı üzerinde işlem yapmalısınız.

Beyaz mobilyayı salon dekorasyonunda beyaz ve krem haricinde perde rengi seçmeniz uygun olur. Özellikle pembe, kırmızı, yeşil, sarı ve mor renkli perdeler salonunuza şık bir hava katacaktır. Aynı şekilde halı seçimi tek düz renk olabileceği gibi karışık renklerden oluşan bir halı da olabilir. Örnek vermek gerekirse beyaz üzerine renkli desenli bir halı ve desenin herhangi bir tonunda perde seçimi salona hoş bir hava katacaktır.

Beyaz mobilyalı salon dekorasyonunda eğer perde veya halı da siyah rengi kullanmak istiyorsanız siyah fon perdeler salona çok yakışacaktır. Aynı şekilde halı seçiminde ise kırmızı veya siyah Beyaz bir halı kullanılabilir. (Siyah beyaz salon dekorasyonu yazımız için tıklayın. ) siyah ve beyaz ikilisine en çok yakışan renk kırmızı olduğu için bu ikiliyi kırmızı renk ile canlandırabilirsiniz.

Beyaz Mobilyayı Salon Dekorasyonunda Aksesur Seçimi

Beyaz mobilyayı salonlarda eğer siyah renk de kullanılıyor ise bu ikiliye en çok yakışan renk hiç şüphesiz kırmızı olacaktır. Kırmızıdan sonra sarı ve Fuşya renkleride aksesuarlarda hoş duracaktır. Eğer salonunuz baştan aşağıya beyaz ve tonlarında ise mutlaka canlı çiçekler veya canlı renkler ile evin daha gösterişli olması sağlanmalıdır.

Beyaz Salon Dekorasyonu Resim Galerisi

Etiketler:

Yorumlar
  1. Yaşama Dair dedi ki:

    Güzel uyumlar yakalamışsınız.

  2. fatih pınar dedi ki:

    Güzel çalışmalar, benim bloguma da destek olmanızı beklerim.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.