Tesettür Ve Blog

Salonu Ne Renk Boyamalıyım?

Salonu Ne Renk Boyamalıyım?

Salon kişinin sevdikleri ile beraber vakit geçirdiği ortam olduğu için buradaki enerji çok önemlidir. Renklerin insan üzerine bıraktığı etkiden yola çıkarak salon rengine kolaylıkla karar verebilirsiniz. Çünkü salondaki renk kişinin zevkine ve salondaki renk uyumuna göre şekil alacağı için belirlenecek rengin özelliği bu havayı bozmaması gerekir. Bugün salonunu ne renk boyayacağı konusunda kararsız kalanlara yönelik bir yazı oluşturduk. Böylece renk konusunda zorlanmadan kolayca karar verebileceksiniz.

Salon Ne Renk Olmalı?

Salonunuzun büyüklüğü ve ışık alımı salon boyamada en belirleyici faktörlerdir. Çünkü boyamada kullanılacak renkler salonunuzu olduğundan büyük veya küçük gösterebilir. Bu yüzden salonun büyüklüğü dikkate alınarak boya seçimi yapılması gerekir. Eğer salonunuz büyük ise zevkinize göre koyu renkler tercih ederek salonunuzu boyayabilirsiniz. Tam tersi olarak eğer salonunuz küçük ise ve daha büyük görünmesini istiyorsanız bu sefer açık tonlarda bej, krem, saman rengi tonlara yönelebilirsiniz.

Odanın aydınlanması da önemlidir. Çünkü yeteri kadar aydınlanmayan salonlarda koyu duvar boyalarının kullanılması yanlış bir tercih olacaktır. Aydınlanma sorunu olan salonlarda mutlaka açık tonlar kullanılmalı ve evin ışık dengesi sağlanmalıdır. Eğer eşyalarınız açık renkli ise bir miktar koyu bir duvar boyası kullanılabilir. Fakat renk dengesi eşit olmalıdır. Salonlarda en çok kullanılan renkler ise; bej, krem ve pastel yeşil başta olmak üzere, pastel renk tonlarıdır. Bu renkelerin dışında salon düzeni bozulmadan kahverengi ve bej gibi rahatlatıcı toprak tonları da tercih edilebilir.

Yukarıda da dediğimiz gibi eğer salonunuzda eşyalar ile uyumu sağlamak istiyorsanız canlı renklerin gücünden de yararlanabilirsiniz. Örneğin krem koltuk takımına ve mobilyaya kırmızı renk duvar boyası kullanabilirsiniz. Böylece hem favori rengi kullanmış olursunuz hemde salonuza canlılık getirirsiniz. Çok iddialı boyaların duvarlarda kullanılması bazen kolay sıkılmaya neden oluyor olsada, bu renklerin pozitif gücünden yararlanmak gerekebilir. Fakat kapalı havalar gibi spesifik durumlarda sizin canınızı sıkacak renklerden uzak durulması gerekir.

Duvar Rengini Siz Belirleyin!

Yukarıda anlatılanlardan hiç biri sizin profilinize uymuyorsa; tarzınıza göre renk seçmeyi deneyin. Çünkü eşyaları seçerken zaten siz kendi tarzınıza yönelik eşyalar seçtiğiniz için bu konuda yine mobilya ile uyumlu rengin olması gerekiyor. Böylece hem tarzınıza uyumlu hemde mobilyanıza uyumlu renk seçmiş oluyorsunuz. Örneğin koltuklar ile perde uyumu veya halı ile kırlent uyumu gibi.

Odanın ruhunu oluşturan renklerin birbiri içinde uyumlu olması daha kolay duvar boyası seçilmesini sağlar. Koltukların renkleri, perdelerin renkleri, tabloların, halıların ve hatta aksesuarların renkleri bile duvar rengi konusunda önemlidir. Örneğin gri koltukların olduğu salona sarı bir duvar boyası kullanmak hem gri gibi nötr rengin soğukluğunu kırmaya hemde odaya canlılık katmak için ideal seçimdir. Fakat canlı renk yerine gri gibi soğuk bir renk tercih etmek istiyorsanız bu şekilde eviniz hem hareketsiz hemde çok sade olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.