Şal Nasıl Bağlanır?

Şal Nasıl Bağlanır?
Tesettürlü hanımlar için şal bağlama, en önemli unsurlarından başında geldiği için bu işleme ekstra bir önem vererek hazırlanırlar. Çünkü her gün o farklı özellikte ve güzellikte farklı farklı şal türleri üretildiği için dolayısı ile her bir şalın bağlanma şekilde farklı oluyor. Durum böyle olunca şal bağlama işi adeta bir sanat eserine dönüşüyor.
Özellikle genç kızlar arasında çok yaygın olan bu durum çeşitli isimler ile de nitelendiriliyor. Örneğin kelebek şekli şal bağlama denilince, (kelebek model şal bağlama yazımızı okumak için tıklayın.) şalı bağlayan kişiye arkadan bakıldığında şalın uçları kelebek kanatlarını andırıyor şekilde oluyor. Sizlerde modaya uygun şekilde şal bağlamak istiyorsanız tesettür modasını iyi takip etmeniz gerekiyor. Önü çapraz şekilde olan şal bağlama modelinin yazısını okumak için tıklayın.
Tesettür şal nasıl bağlanır?
Şal bağlamanın bir çok tekniği bulunur. Çünkü farklı şekillerde üretilmiş olan şallarında belli bir düzeni vardır ve bu düzen üzerinden hareket edilerek şal bağlanır. En eski ve en çok tercih edilen şal bağlama şekli ise resim de de gördüğünüz gibi şalın, bone üzerinde iki eşit parçaya ayrılarak çene altından iğnelenmesi ve bu iki eşit parçanın omuz hizasından düğüm atılması ile gerçekleşir. Bu tip şal bağlama işlemi geleneksel olan ve bir ve ya iki iğne ile kolay şekilde yapılan şal bağlama işlemidir.
Günlük hayatta çok fazla tercih edilmesini nedeni ise hem kolay şekilde yapılması hemde uzun süre bozulmadan durmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle ipek olmayan şalın geleneksel şekilde bağlanması, gün boyunca bozulmadan durmasına olanak sağlar. Sizlerde çok fazla şal ile uğraşmak istemiyorsanız bu yöntem tam size göre.
Farklı şekillerde şal bağlama ise geleneksel şal bağlamanın üzerine katılan bir takım işlemler ile gerçekleşir. Bu işlemler herhangi bir aksesuar da olabileceği gibi şalın kendisi ile de yapılabilmektedir. Aşağıda farklı şekillerde bağlanmış şal bağlama modellerini bulabilirsiniz.
Şal bağlama her yüz şekline göre farklılıklar gösterir. Örneğin uzun yüz hatlarına sahip olan kişi bu durumu düzeltmek için şalın veya eşarbın altından boneyi bir miktar daha uzun göstererek uzun yüz hatlarını oval yüz hatlarına çevirebilir. Bu tip ufak tefek ayrıntılara dikkat edildiğinde ise kolay şekilde şal bağlanabilir. Bütün yüz şekillerine uygun şekilde şal bağlama yöntemleri vardır. Bu yüzden herkes yüz hattına yönelik şal bağlama yöntemlerini öğrenmesi gerekir.
Şal bağlama işleminde ilk başlarda zorlanilabilir fakat zamanla el alışkanlığı attıkça (Bu genelde 3 veya 4 bağlamadan sonra olur) daha kolay ve hızlı şekilde şal bağlıyor olacaksınız. Şal bağlamanın püf noktaları için tıklayın. El alışkanlığını daha hızlı şekilde kavramak için ise pamuklu şallar ile gün içinde denemeler yapabilirsiniz. Böylece kısa sürede öğrenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış.