Tesettür Ve Blog

Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı?

Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı?

Oturma odasında hangi renkler kullanılmalı veya oturma odası koltukları ne renk olmalı?” sorunu son dönemlerde tv programlarımdaki dekorasyona yönelik programların da etkisiyle bir hayli merak konusu oldu. Oturma odalarında renk kullanımı zaten çok dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu için bugün sizlere bu konular hakkında bilgiler sunacağız.

Oturma Odasında Hangi Renkler Kullanılmalı?

Oturma odası dekorasyonu bir hayli önem taşıyor. Çünkü burası evinizde kullanılan ikinci merkez yer olacağı için; kullanılacak renklere çok dikkat edilmelidir. Özellikle yön bakımından ve ışık alıp almaması bakımından oturma odası dekorasyonu uygun renkler ile sağlanmalıdır.

Günlük olarak kullanılan ve evinizde kendinizi en rahat hissettiğiniz mekanlardan olan oturma odalarında; kullanılan renkler genelde toprak tonları oluyor. Toprak tonlarının birbiri ile uyumlu halini ise odanın dekorasyonunda kullanarak; günlük kullanım için şık bir hale getiriliyor.

Oturma odası dekorasyonunda çok fazla ayrıntı gerektiği için; hangi renk hangi grupta nasıl kullanılacağı çok iyi bilinmesi dekorasyon açısından son derece önemlidir. Örneğin sütlü kahverengi koltuk takımı kullanırken duvar rengi krem, beyaz, pudra rengi gibi renklerden olması gerekiyor. Ayrıca odanın ışık alıp almadığı da yine dikkkat edilmesi gereken konular arasında yer alırken; ışık almayan bir odada kullanılan koyu tondaki eşyalar odayı olduğundan daha çok kasvetli gösterecektir.

Oturma odası dekorasyonunda dikkat edilecek ikinci kural ise odanın yönü olacaktır. Yani oda eğer kuzey yönünde ise bu demektir ki oda çok az veya hiç güneş almıyor bu durumda daha açık ve renkli mobilyalar tercih edilmesi gerekiyor.

Genel anlamda oturma odasında hangi renkler kullanılmalı diyorsanız mutlaka kir tutan özellikte olan mobilyalar olmalıdır. Tabi parke rengi açık tonlarda olursa mobilya ile daha iyi uyum sağlayacaktır. Örneğin beyaz, krem veya farkı tonlar isterseniz açık kahverengi, gri gibi tonlar tercih edilebilir.

Koltuk Renkleri Nasıl Olmalı?

Oturma odasının genel anlamda havasını etkileyecek en önemli unsur hiç şüphesiz koltuklarıdır. Koltuklarda göze çarpan ayrıntılar ise; rengi, deseni ve büyüklüğü oluyor. Durum böyle olunca dekorasyon işlemine ilk olarak koltuklardan başlıyoruz.

Koltuk renkleri nasıl olmalı diye düşündüğümüzde yılın moda renkleri aklımıza geliyor. Fakat bu durum malesef her sene koltuk değiştiremeyeceğimiz için yanlış seçim yapmamıza neden olacaktır. Bu yüzden aldığımız koltuk takımı mutlaka bizim zevkimizi yansıtacak özelliklerde olması gerekiyor. Aksi halde yılın moda rengi diye içinize sinmeyen bir renk veya modelde aldığınız koltuklardan kısa sürede sıkılırsınız.

İdeal koltuk rengi mutlaka evin havasını yumuşatan ve eve ferah hava katan nitelikte olması gerekir. Bu durumu isterseniz mobilyada da yakalayabilirsiniz. Örneğin dar bir odaya alacağınız açık renkli ve büyük koltuklar odayı olduğundan daha küçük gösterecek ve rahatsız edici olacaktır. Aynı şekilde büyük bir odaya alınan küçük koltuklar yine odanın boş şekilde görünmesine neden olacaktır. Bu yüzden odaya uygun şekilde ve renkte alınan mobilyalar odanın daha dinamik ve hoş görünmesini sağlayacaktır.

Koltuk renkleri nasıl olmalı sorunuza geldiğimizde ise; oturma odası için mutlaka koltuk renkleri bordo, kahve tonları, siyah, mor, yaprak yeşili, lacivert gibi kolay kirlenmeyen renklerde olması gerekiyor. Çünkü oturma odası günlük kullanım için olduğundan dolayı kolay şekilde kirlenmemesi gerekiyor. Çocuklu aileler bu durumun zorluğunu bildikleri için ilk başta açık renkli alınan koltuklardan pişmanlık duyuyor.

Eğer koltuğun rengini beğenmezseniz belli bir ücret karşılığında döşeme rengini değiştirebilirsiniz. Tabi bu durumu koltuğunuzu değiştirmek istediğinizde yapabilirsiniz. Döşeme rengi değiştirme son yıllarda bir hayli önem kazanan durumlardan biri oluyor. Özellikle koltuğun döşeme rengini beğenmeyen veya döşemeye geri dönüşü olmayan zarar geldiğinde ilk başvurulan yol mutlaka döşeme değiştirme ile oluyor.

Oturma Odası Boya Renkleri Nelerdir?

Oturma odası boya renkleri de koltuk rengi kadar önemli ayrıntı oluyor. Çünkü dekorasyon bir bütün olduğu için odanın içinde farklılık olmaması gerekecektir. Oturma odası dekorasyonunda ideal renkler ise kum beji, gri, krem, pudra rengi, fıstık yeşili, turkuaz olacaktır. Duvar boyasının koyu renkler olması mobilya seçiminizi zorlaştıracaktır. Bu yüzden mutlaka açık tonlarda seçim yapmalısınız. Ayrıca koltuk rengi ile duvar boyası ortamın ferah olması açısında da önemli olacaktır.

Oturma Odası Koltukları Ne Renk Olmalı Resim Galerisi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.