Tesettür Ve Blog

Önü Bozulmayan Eşarp Nasıl Yapılır?

Önü Bozulmayan Eşarp Nasıl Yapılır?

Tesettürlü bayanların en çok önem verdikleri eşarpları, bazen iğneleme düzgün yapıldığı halde önü çok kolay şekilde bozuluyor. Hatta bone öne doğru çıktığı için çirkin bir görüntü oluşup, düzeltilene kadar sizi rahatsız ediyor. Bu durum özellikle özel günlerde yaşandığında bu iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çünkü eşarp üzerinde yapılan bir çok işlemin tekrarı kuaför dışında zor yapıldığı için eşarbın tekrar yapılması da zor olacaktır. Peki önü yuvarlak şekilde duran ve kuaförden yeni çıkmış görünümü veren başörtüsü nasıl bağlanır? Bugün sizlere bu konu hakkında bilgiler vererek önü bozulmayan eşarp nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz.

Önü bozulmayan eşarp nasıl yapılır?

Zerafetin ve şıklığın simgesi ve tesettür giyimin tamamlayıcı aksesuarı olan eşarpların önü aşağıdaki verilen yöntemler ile çok kolay şekil alacak ve siz eşarbınızı bozana dek bozulmayacaktır. Bu yüzden ilk yapmanız gereken eşarbınızı seçip bağlamaktır. Daha sonra aşağıdaki yöntemleri uygulamaktır. Eşarp yaparken eğer dikkatli şekilde eşarp yaparsanız daha uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz. Bunun için bone seçimi, topuz yapımı ve eşarba iğne takma çok önemli olup düzgün şekilde bu işlemler yapıldığında daha uzun süre bozulmadan eşarbınızı kullanabilirsiniz. Bunların dışında dikat edilmesi gereken unsur ise eşarp seçimi gelir. Çok kaygan olmayan eşarplar bu özellikler için en ideal olanıdır.

Önü bozulmayan eşarp için film kullanma:

Bu yöntem özellikle gelinlik türban yapma işleminde çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü eşarp içine koyulan aparat ile eşarp önü düz kalıyor ve düğün veya nişan bitene kadar türban yeni yapılmış gibi duruyor. Bu işlem için gerekli olan malzeme röntgen veya herhangi bir filmdir. Fakat tarihinin geçmiş olması ve tekrar kullanılmayacak olması gerekir. Daha sonra Bu filmi makas yardımı ile 4 santim genişliğinde 30 santim uzunluğunda kesin ve kenara koyun. Eşarbınızı her zamanki gibi çene altından iğneleyin ve kesmiş olduğunuz filmi eşarbın ön kısmında yuvarlak olan yere yerleştirin. Ardından eşarbınızı düzeltin ve eşarbınızı arkadan bağlayın. Böylece eşarbın önü uzun süre boyunca bozulmadan kalacaktır. Röntgen filmi bulamazsanız eğer yeni satılan gömlek içlerinden çıkan şeffaf aparatlarda işinizi görecektir

Önü bozulmayan eşarp için saç spreyi kullanma:

Bu yöntem diğerine göre en kolay olanı ayrıca bu yöntem şimdilik sadece kuaförlerde uygulanıyor. Fakat evinizde uygulamak isterseniz saç spreyini alın ve kullanın. İlk olarak eşarbınızı normal şekilde yapın ve eşarbınızın önü yuvarlak olduğunda saç spreyini yüzünüzü kapatarak ön kısma doğru sıkın. Biraz bekleyin ve dışarıya çıkın.

Önü bozulmayan eşarp için deodorant kullanma:

Bu yöntemde etkili olan yöntemlerden biri, bunun için gerekli olan malzeme sadece herhangi bir deodoranttır. Eşarbınızı bağlayın ve deodorantı ön kısıma doğru sıkın. Eşarbınızın önü sertleşeceği için eşarbınızı siz bozana kadar önü bozulmayacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.