Tesettür Ve Blog

Hint Makyaj Malzemeleri / Ürünleri

Hint Makyaj Malzemeleri / Ürünleri

Hint makyajı, aslında normal makyajdan farksızdır, sadece makyaj malzemelerinin yoğun ve belirgin şekilde kullanılması ile oluşmuştur. Özellikle takılar ile makyajlarını iyice vurgulayan Hintli kadınlar, bol desenli ve koyu renkli kınaları ile de dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarıyorlar.

Son zamanlarda moda olan ve tesettürlü tesettürsüz bir çok kadında gördüğümüz bol, koyu renkli eyeliner ve çok parlak kırmızı rujun iyice abartılmış hali Hint makyajını oluşturuyor. Sizlerde Hint makyajı nasıl yapılır bu konuda bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayın.

Hint Makyajı Neden Bu Kadar Popüler

Bu konuda medyanın gücü azımsanmayacak kadar çoktur. Çünkü çok fazla Hint dizisi var ve ister istemez herkes illaki bir Hint Dizisi ile ilgileniyor. İlgilenme sonucunda ise Hintli kadınların özellikle kıyafetleri ve makyaj türü benimseniyor ardından popüler oluyor.

Hint makyajını evde kendiniz yapabileceğiniz gibi kuaförlerde de yaptırabilirsiniz. Eğer kuaförünüzün yanlış yapacağını düşünüyorsanız beğendiğiniz bir Hint makyajı yapılmış bayanın resmini göstermeniz yeterli olacaktır.

Hint  Makyajında Kullanılan Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Hint makyajı denildiğinde olağanüstü malzemeler aklınıza gelmesin bildiğimiz makyaj malzemelerini kullanarak muhteşem bir Hint makyajı yapabilirsiniz. Eğer Hint makyajını daha sade şekilde yapmak istiyorsanız parlak renkli far ve rujlardan kaçınmanız gerekir.

Hint makyajında en popüler bölge göz olduğu için burdaki ürün kullanımına son derece dikkat etmeniz gerekiyor. Rengarek farlar ile yapılan göz makyajı etkileyici bir görünüm oluşmasını sağlıyor. Eğer daha sade göz makyajı istiyorsanız gözlerinize buğulu göz makyajı yapabilirsiniz. Hint göz makyajı hemen hemen Arap göz makyajı ile aynıdır. Arap göz makyajı nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın.

  • Hint makyaj malzemeleri şunlardır
  • Yüz bazı
  • Fondöten
  • Allık
  • Göz bazı
  • Far
  • Eyeliner
  • Göz kalemi
  • Rimel
  • Allık
  • Ruj
  • Kına yakmak istiyorsanız Hint kınası

Hint Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Hint makyajı yaparken ilk olarak cilt güzelce yıkanması ve ardından nemlendirici sürülmesi gerekir.

Ten rengine en uygun fondöten ve göz makyaj malzemeleri kullanılması gerekir.

Makyaj bazı kullanımı son derece önemli ayrıntıdır. Eğer sık sık makyaj tazelemek istemiyorsanız kesinlikle makyaj bazı kullanmalı ve makyajı yüzünüzde sabitlemelisiniz.

Cilt tipine uygun özellikte makyaj ürünleri tercih edilmelidir.

Hint makyajının olmazsa olmazı olan kırmızı ruju sürdükten sonra üzerinden parlatıcı ile geçmeyi unutmayın.

Kirpiklerinize rimeli tek kat sürüp bırakmayın. Rimeli 3 kat sürerek kirpiklerinize dolgunluk ve koyuluk sağlamış olursunuz.

Burnunuzun kenarlarına koyu fondöten sürerek burnunuzun daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Eyeliner Hint ve Arap makyajının en önemli parçasıdır. Bu yüzden bu malzemeyi kullanmayı iyi şekilde öğrenmeniz gerekiyor.

Hint kınasıda Hintli bayanların çok tercih ettiği bir süslenme şeklidir. Sizlerde bu tarz bir kına yaklaştırmak istiyorsanız mutlaka profesyonel kişilerden yardım almalısınız. Aksi halde işler umduğunuz gibi gitmeyebilir.

Hint Makyajı Resim Galerisi

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.