Tesettür Ve Blog

Hangi Şal Daha Kullanışlı?

Hangi Şal Daha Kullanışlı?

Şallar; günlük ve özel günlerin kullanımına uygun olduğu için istenilen model ve renklerde kombinlerin adeta baş tacı olduğunu kimse inkar edemez. Özellikle genç yaş grubunun büyük ilgi gösterdiği ve çeşitli bağlama stillerininde oluşturulduğu şalların her geçen gün farklı modellerinede rastlıyoruz. Durum böyle olunca akıllara hangi şal daha kullanışlı sorusu geliyor. Bugün sizlere kullanışlı şal modelleri şal kumaşları ve kullanımı hakkında bilgiler sunacağız.

En kullanışlı Şal Kumaşı Hangisi?

Kullanışlı şal kumaşları hepimizin zevkine göre farklılık gösteriyor olsa da; en çok tercih edilen ipek şallar oluyor. Fakat ilk olarak örtünmeye başlayan bayanlar için en kullanışlı şal kumaşı mutlaka pamuklu şallardır. Çünkü yeni kapanan kişiler diğer şal kumaşları ile çok fazla uğraşamayacakları için pamuk yönünden zengin olan kumaşlar onlar için daha uygun olacaktır. Böylece ilk el deneyimlerini kazandıktan sonra diğer şal kumaşlarına geçebilirler.

Pamuk Şal

Pamuk şal kumaşı; kolay kırışmaması ve bağlandıktan sonra bozulmaması nedeni ile tercih ediliyor. Fakat özel günlerde çok şık durmayışı ve ipek şala göre daha sade kalması nedeni ile pek malesef ilgi odağında değil. Özel günlerin en çok tercih edilen şal kumaşı ise hiç şüphesiz ipek olurken aynı zamanda tok durması ile de yine alıcısının gönlüne taht kuruyor.

İpek Şal

İpek şal modelleri dediğimiz gibi hem çok seviliyor hemde her yer için kullanım imkanı sağlıyor. Fakat saf ipekden dokunan kumaşların hem fiyatı biraz pahalı hemde özel bakım istemesi nedeni ile de yerini saf ipek ve polyester karışımlı modellere bırakıyor. Yani polyester dediğimiz bildiğimiz naylon olduğu için ipekle karıştırılarak dokunuyor ve sonucunda fiyatı düşerken çok aşırı bakımda istemiyor. İpek şallarda tıpkı pamuklu şallar gibi kolay şekil alır ve kayma yapmaz nedense parlak olması kolay şekil almayacağı yönünde fikir oluşturuyor. Fakat bu tamamen yanlış bir fikirdir. İpek şallar çok kullanışlı ve kolay şekil alarak olası şal bozulmalarına karşı dirençlidir. İpek şal bakımı nasıl yapılır? tıklayın.

Yarı polyester yarı ipek olan şal modelleri son dönemlerde sıklıkla tercih ediliyor. Bunun en büyük nedeni fiyatının saf İpek kumaşına göre daha uygun fiyatlı olması ve günlük modellere daha kolay yakışmasıdır. Hatta ipek miktarının azaltılıp; polyester miktarının artırıldığı modellerde fiyat daha da aşağıya düşmektedir. Saf ipek olan şal modelleri kadar tok ve şık durmasa da yine ipek şallara verilen fiyatın çok daha düşüğü olduğu için tercih nedeni oluyor.

Tafta Şal

Tafta kumaşlarda yine ipek kumaşlarına benzerliği ile dikkatleri üzerine çeksede; daha sert kıvamlı ve ucuzdurlar. Özellik bakımından parlak ve hoş renkleri vardır. Aynı zamanda tok görünüşü ve çok kayma yapmaması ile tercih ediliyor.

Koton Şal

Koton kumaş şal modellerinde ise ince ve rahat kumaştan oldukları için özellikle yaz aylarında kullanılıyor. Tabi isteyen kişi kışında kullanabilir fakat ince olduğu için pek önerilmiyor. Bu şal modellerinde de yine bir miktar polyester katkısı olduğu için fiyatları daha düşük olurken aynı zamanda kullanış bakımından da rahattır. Günlük kullnımlarda sıklıkla kullanılır ve biraz çabuk kırışır.

Hangi Şal Kaymaz

Eğer yukarıda ki şal kumaşları özelliklerini okuduysanız; bunun cevabını kendiniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Fakat bulamaynlar için hangi şal kaymaz diyorsanız; bu kesinlikle pamuk ve ipek kumaşdan dokunmuş şallardır diyebiliriz. Çünkü özellik bakımından kayma yapmayan ve kolay şekilde bozulmayan bu iki kumaş görünüyor. Bir şalın kolay şekilde bozulmasına neden olan en önemli unsur hiç şüphesiz eklenen polyester miktarıdır. Bu duruma özellikle çok ucuz olan şal kumaşlarında rastlıyoruz. Eğer alacağınız şal piyasa fiyatının çok altındaysa emin olun polyester miktarı çok fazladır ve bu şallardan uzak durmanız gerekiyor.

Etiketler:

Yorumlar
  1. FATİH PINAR dedi ki:

    Çok güzel çalışmalar, tebrikler

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.