Tesettür Ve Blog

Dikiş Makinasına Alt İplik Nasıl Takılır?

Dikiş Makinasına Alt İplik Nasıl Takılır?

Binbir hevesle aldığınız dikiş makinasını kullanamıyor fakat öğrenmek için heves ediyorsanız bundan sonra bu bölümde dikiş teknikleri ile ilgili yazılar paylaşarak sizin daha kolay şekilde kendinize has dikim yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Singer Promise 1408 Dikiş Makinesi İle İlk Deneyimim

Singer promise 1408 dikiş makinasını aldıktan sonra hemen istediğim şekilde dikime başlayacağımı sanıyordum ki meğer öyle değilmiş. Üst ipliği takmama rağmen alt iplikten bir türlü ip gelmiyor ve istediğim dikiş işlemine geçemiyordum. Oysa tüm kullanım kitapçığını okumuş ve harfiyen uygulamıştım. Fakat bir yerlerde hata vardı ve bu hata yüzünden hayalini kurduğum elbise dikme işlemi gerçekleşimiyordu.

İnternetten çok araştırmalar yaparak hatta yabancı kaynaklı sitelerden de yararlanarak çözümü buldum. Meğer masura içine (alt iplik) doğru şekilde ipi yerleştiremeden dikmeye çalışıyormuşum. Basit gibi görünsede aslında bence ustalık gerektiren bir işlem. Bu yüzden bugün sizlere alt iplik dikiş makinasına nasıl takılır bu konuda bilgiler vereceğim. Benim makinam singer promise 1408 fakat diğer markalarda durum aynı olur mu bilemiyorum.

Alt iplik nasıl takılır (mekik Ve Masura Takma)

Edinmiş olduğum bilgilere göre eski tip makinalarda mekik çok daha zor takılan apartalar içindeymiş. Neyseki son üretilen makinalar bu konuda daha şanslı ve mekikler daha kolay şekilde takılıyor. Mekik bir metal parçası olduğu için içine ip sarılmış masura yerleştirilir ve dikiş makinasına uygun şekilde takılır. Şimdi geçelim mekik içine masura yerleştirme işlemine.

Mekiği makinaya takmadan önce baskı ayağını ve iğneyi yukarı pozisyona getirip makinanın fişini çekin. Daha sonra mekiği resimdeki gibi tırnağı yukarı kaldırarak makina içinden çıkarın.

Masurayı mekik dediğimiz metal parçaya saat yönünde yerleştirin ve ipliği resimdeki gibi sola alın.

Mekik yatağı dediğimiz yer iğnenin hemen altında ki şeffaf bölümün içinde resimlere baktığınızda zaten nerede olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Sıra geldi mekiği makinaya yerleştirmeye bunun içinde mekik içindeki masura makinaya bakacak şekilde ve mekiğin metal kısmı size dönük olacak şekilde makinaya yerleştirin.

İşte benim en zorlandığım kısım mekiği makinaya yerleştirdim fakat makine bir türlü ipi almıyordu. Bunun için ise yine araştırarak çözümü buldum. Meğerse ben makinaya ipi doğru takıyormuşum fakat makinanın sağ tarafta bulunan kolunu bir ileri bir geri çevirmediğim için iğne ipi alınıyormuş. Biraz karışık oldu galiba bu kısım yani şöyle anlatayım. Makinaya masurayı taktıktan sonra iğnenin ipi alabilmesi için; sağ tarafdaki yuvarlak kolu bir öne bir arkaya doğru çevirerek alttan gelen ipi makinenin dikiş yönüne çıkarmak gerekiyormuş. Bu işlemi de sağ sağlim geçdikten sonra iğne aşağıya indirilir ve dikiş işlemi başlar. (Eğer alt ip dikiş iğnesi altına çıkmıyorsa bir yerde yanlış yapmışsınız demektir.) Sizlerde deneyimlerinizi bizlerle paylaşmak adına yorumda bulunabilirsiniz.

Not: Resimler alıntıdır.

Alt İplik Takma Resim Galerisi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.