Tesettür Ve Blog

Çamaşır Makinesinde Kumaş Boyama

Çamaşır Makinesinde Kumaş Boyama

Çamaşır makinesinde kumaş boyama ile istediğiniz her türlü kıyafetinizi rahatlıkla boyayıp renk değiştirebilirsiniz. Bunun yanında kıyafetinizde leke veya çamaşır suyu lekesi olduğunda yine kumaş boyama yöntemi ile kolaylıkla halledebilirsiniz. Bugün sizlere çamaşır makinesinde kumaş boyama nasıl yapılır bu konuda bilgiler sunacağız.

Çamaşır Makinesinde Kumaş Boyama İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk olarak dikkat edilmesi gereken saten, ipek gibi tafta tarzı kumaşlar maalesef istenildiği gibi boya tutmaya biliyor. Bu yüzden bu tarz kumaşları denemeyin. Yada farklı yöntemler ile deneyin.

İkinci önemli olan konu ise çamaşır makinesinde kıyafet boyama esnasında deterjan yerinin rengi de boyanıyor ve istenilmeyen durum oluşuyor. Eğer bunu temizlemek ile uğraşmak istemiyorsanız; toz boyayı ayrı bir yerde sulandırın ve bu suyu makinenin direkt içine yerleştirin. Böylece deterjan yerine hiçbir şekilde boya bulaşmamış olur.

Üçüncü ve en önemli olan ayrıntı ise; eğer deterjan yerini kullanarak kumaş boyama işlemini yaptıysanız; işlem bittikten sonra mutlaka çamaşır suyu ile deterjan bölümünü güzelce yıkayın ve boş olarak bir kere çalıştırın. Ayrıca boyanmış olan kumaşı ilk yıkamada tek başına yıkayın ve olası leke buluşmasını engelleyin.

Dördüncü dikkat edilmesi gereken unsur ise; kumaşı boyadıktan sonra yani makineden çıkardıktan sonra mümkün mertebe diğer kıyafetler ile temas ettirmeyin. Çünkü henüz boya sabitlenmediği için diğer kıyafetlere bulaşabilir.

Beşinci dikkat edilmesi gereken ise çamaşır makinesinde kıyafet boyadıktan sonra kıyafetin kurumasını bekleyin ve ardından yüksek ısıda olacak şekilde ütüleyerek boyanın kumaşın içine iyice nüfuz etmesini sağlayın.

Çamaşır Makinesinde Kıyafet boyamak İçin Gerekli Malzemeler

Kumaş boyası
Tuz
Sirke
Renk sabitleyici

Çamaşır Makinesinde Kıyafet Nasıl Boyanır?

Şimdi geldik çamaşır makinesinde kumaş nasıl boyanır kısmına bunu yapmak için ilk önce boyanacak olan kıyafeti makine içine yerleştiriyoruz ve ardından bir miktar tuz ile sirkeyi deterjan yerine yerleştiriyoruz. Daha sonra aktardan veya farklı bir yerden almış olduğumuz toz boyayı deterjan yerine yani tuz ve sirke üzerine yerleştiriyoruz. Burada dikkatli olun aksi elinize veya yere boya bulaşırsa zor şekilde çıkacaktır.

Şimdi sıra geldi makineyi çalıştırmaya makineyi 60 ve üzerinde bir programa ayarlamanız gerekiyor. ( Boyanın kullanma talimatında genelde bu bilgi verilir ve derece ayarı yazılır) bunun ardından makineyi çalıştırın ve bitene kadar bekleyin. Makine bittikten sonra kıyafeti kurutun ve yüksek ısıda ütüleyin. Yukarıda da yazdığımız gibi makineden kıyafeti çıkarırken asla başka bir kıyafet ile temas ettirmeyin. Kıyafet kirlendikten sonra ilk yıkanması yine tek şekilde olsun ki, kumaş lekesi bulaşmasın.

Çamaşır Makinesinde kıyafet boyama dışında başka yöntemlerden var. Bunları da başka bir gün paylaşacağım. Örneğin kıyafetinizde çok ufak bir leke varsa veya çamaşır suyu bulaştıysa; kıyafetiniz ile aynı renk kumaş boyası bulabilirseniz boyayı kıyafetiniz üzerindeki leke üzerine dökün ve ütüyü çok yüksek ısıda boyanın üzerine getirin. Tıpkı ütü yapar gibi ütüleyin ve boyayı oraya sabitleyin.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.