Tesettür Ve Blog

Büyük Beden Anne Elbisesi Tesettür Giyim

Büyük Beden Anne Elbisesi Tesettür Giyim

Eskiye bakıldığında büyük beden elbise bulmanın zorluğu hatta bu elbisenin tesettürlü olması halinde daha da zor bulunduğunu bilmeyen yoktur herhalde. O dönemlerde büyük beden kapalı kıyafetleri pek gündemde olmadığı için; özellikle anneler düğün sünnet nişan gibi organizasyonlarda zor durumda kalıyor hatta özel dikim yaptırıyorlardı.

Günümüzde tesettür giyimin önemli şekilde gelişmesi ile bu sorun ortadan kalktı ve annelerimiz bu sefer hangi elbise olsun acaba sorununa takıldı. Bu pek sorun değil sadece seçimde kararsızlık olduğu için bunun çözümü basit şekilde olacaktır.

Kilo sorunu olan annelerimiz genelde bakımsız olduklarını ve giydikleri parçaların kendilerine yakışmadıklarını çok daha kilolu götürdüklerini söylerler. Bu durum bazen biraz doğrudur. Çünkü vücut tipine yönelik bir kıyafet seçimi yapmamışlardır ve bu yüzden kiloları seçilen parçayla daha fazla görünmüştür. (Vücut tipine yönelik nasıl giyinilir sorusunun cevabını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.) Bakımlı olmanın ve şık görünmenin püf noktası beden ölçüsüne ve tipine göre yapılacak kıyafet seçimi ile oluşur.

Büyük Beden Anne Elbisesi Seçerken Bu Ayrıntılara Dikkat

Büyük beden anne elbiselerini seçerken ilk öncelik vücut tipine göre seçim olmalıdır. Çünkü her insan farklı bölgelerden kilo alır. Birisi göbekten yoğun kilo alırken diğeri Basen ve kalçadan kilo alır. Bu yüzden seçilecek elbise bu bölgelerin yoğunluğunu dağıtarak o bölgeleri kamufle etmesi gerekir.

İkinci unsur ise elbise üzerindeki işleme ve aksesuar özellikleri olmasıdır. Kilo sorunu olanlar bol işlemeli ve kilo sorunu olan bölgedeki yoğun aksesuarlı elbise modellerinden uzak durması gerekir. Örneğin bel bölgesi kilolu olan bayana beli ince gösterecek özellikte parçalar tercih edilmelidir. Kesinlikle bel bölgesi kalın kemerli ve işlemeli olan parçalardan uzak durması gerekir. Aynı şekilde Basen bölgesinin gizlenmesi için yine A kesim şeklinde olan elbise modelleri tercih edilmelidir ki basen bölgesin kamufle olsun.

Annelere elbise alırken diğer ayrıntı ise elbisenin kumaşının özelliğidir. Çünkü bazı parçalar tasarım gereği kalın kumaşlar ile üretiliyor. Bu tür kumaşlı elbiseler alınmaması gerekir. Çünkü bu elbiseler kiloyu daha fazla gösterir. Yine likralı ve bedene çok yakışan parçalardan uzak durulması gerekir. Büyük beden elbise seçerken bu ayrıntılara dikkat edilirse hem daha az kilolu hemde çok şık olabilirsiniz. Bu ayrıntılar sadece elbise için değil gömlek etek tunik seçimlerinde de dikkat edilmesi gerekir.

Kendini seven ve şık olmak isteyen her bayan tesettür giyim modasını sıkı takip ediyor kendine yakışanı giyiniyor ve daha iyi olmak için çaba harcıyor. Özel davetlerde veya günlük olarak annelere özel tasarlanan büyük beden kıyafetler onlarında giyim zevkine uyum sağlıyor. İster işlemeli veya aksesuarlı ister sade ve şık hiç farketmez herkesin giyim zevkine uyum sağlayan tesettür giyim tasarımları var.

Önemli Not:

Yukarıda yazdığımız giyim şekli Tesettür giyime tam anlamı ile uyum sağlaması için dışarı çıkıldığında dış elbise ile kapatılması gerekir. Aksi halde bu giyim şekli tesettür giyime uymaz. Tesettür giyimde dış elbise şarttır ayrıca bol olması ve vücut hatlarını belli etmemesi aynı zamanda şeffaf olmaması gerekir. Erkek elbisesine ve gayrimüslim elbisesine benzememelidir. Tesettür giyimin bu en önemli yönünü hatırlatmak üzerimizde bir borçtur.

Daha Fazla Büyük Beden Resimleri İçin Tıklayın

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.