Tesettür Ve Blog

Bakır Rengi İle Uyumlu Renkler

Bakır Rengi İle Uyumlu Renkler

Son dönemlerde göze çarpan renklerden olan bakır rengi; kahve tonları, kırmızı ve yaldız renklerinin birleşiminden oluştuğu için, bu renk gruplarında daha da göze çarpıyor. Tesettürlü bayanlar bakır rengini dış giyim veya aksesuarlarında kullanırken, tesettürlü olmayan bayanlar bakır rengini genelde saç renginde ve aksesuarda kullanıyor. Bugün sizlere sunacağımız bilgiler arasında ise bakır rengi ile uyumlu renkler olacaktır. Böylece gerek ev dekorasyonunda gerekse kombinlerinizde bu renk ile uyumlu renkleri bir arada kullanabileceksiniz.

Bakır Renge Uyan Renkler

Bakır rengi nasıl bir renk diye soracak olursanız; kahverenginin kırmızıya çalan tonu diye tabir edebiliriz. Dış giyimde kullanıldığı kadar; aksesuarlarda da tercih ediliyor. Tesettür giyimde hem dış giyim hemde başörtüsü ile göze çarpan bakır rengi, her yaş grubundan bayana hitap ediyor.

Bakır rengi ile uyumlu olduğu renkler ise altın sarısı, siyah, lacivert, haki yeşili, krem, beyaz ve kot renkleridir. Bakır rengi doğaya özdeş renklerden olduğu için yeşil renge daha yakındır, diyebiliriz özellikle asker yeşili dediğimiz haki rengini ile etek gömlek kombini yapılabilir.

Bakır rengi kombinleri aslında günlük olarak tercih ediliyor. Bunun nedeni çok çeşitli olabilir. Örneğin daha canlı renklerin yanında biraz sönük kaldığı için kullanılmıyor olabilir. Günlük kombinlerde yine bu rengin sönük yönü güçlendirilek kullanılabilir. Bunun için en çok uyum sağladığı renkler bir arada bütünlük halinde kullanılabilir. Örneğin çok yoğun renk geçişleri olan bir kombin değilde daha sade ve bakır rengi ön plana alacak tonlar tercih edilmesi gerekir.

Bakır renk ile uyumlu renklerin bir arada kullanılması ve zıt renklerin bu kombine dahil edilmemesi hem sizin şık hemde uyumlu olmanızı sağlayacaktır. Çünkü zaten bu rengin tonu özel ve fazla renk ile birlikte kullanılmıyor. Kullanılacak olan yanlış bir renk bakır rengi zayıf gösterecektir.

Ev dekorasyonunda bakır rengi ağır renk olduğu için daha sade ve açık renkler ile kullanılabilir. Eğer bakır rengi aksesuarlarda kullanılacak ise uyumlu olduğu diğer renkler ile salonda birlikte kullanılması uyumlu olacaktır. Aslında ev dekorasyonunda parlak bakır rengi daha çok banyo aksesuarlarında tercih ediliyor. Bunun nedeni banyo taşlarınında parlak olması ve bu şekilde birbirleri ile uyum içinde olmalarıdır.

Aksesuar Ve Takılarda Bakır Rengi Kullanımı

Bakır renginde takı kullanımı yine çok popüler olduğu için; gerek kolye, yüzük veya bileklik gibi parçaları ışıltısı ile süslüyor. Daha çok kolye zinciri olarak kullanılan bu ton yeşil veya diğer renkli kombinize hoş bir görüntü kazandıracaktır.

Bakır rengi aksesurlar ise yine bakır tonunun harika yönünü ortaya çıkaracaktır. Örneğin siyah kombinize bakır rengi tonlarında çanta ve ayakkabı kullanabilirsiniz. Kemer veya kuşak olarak bu rengi tercih edecekseniz eğer, diğer renklerin de geçişlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Haki buz mavisi veya krem bir elbise üzerinde çok hoş duracak olan bakır rengi lacivert elbisede aynı etkiyi vermeyecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.