Tesettür Ve Blog

Tarçınlı Zayıflama Çayı Tarifi

Tarçınlı Zayıflama Çayı Tarifi

Son yıllarda hareketsiz yaşamın sonucunda oluşan obezite; iyi görünememenin yanı sıra birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Özellikle 40 yaş üstündeki kişilerin daha çok etkilendiği bu  durumda, şok diyetler uygulandığında ise durum daha da işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Bu yüzden mutlaka kişinin bünyesine uygun şekilde bir diyet programı belirlenmeli ve o şekilde fazla kilolar verilmelidir. Ayrıca diyet programının yanında tarçınlı zayıflama çayı da içildiğinde; tarçının şekeri dengeleme özelliği olduğundan dolayı açlık krizleri önlenerek kişinin daha aktif ve tok olması sağlanacaktır. 

Tarçınlı zayıflama çayı son yılların en moda tariflerinden olduğu için; herkesimden herkes bu çay ile kolay şekilde fazla kilolarına veda edecektir. Özelikle çalışanlar için ideal olan ve evde yaptıkdan sonra iş yerinde rahatlıkla tüketeceği bu içecek sizin de yaza fit girmenizi sağlayacaktır. Şimdi dilerseniz çayın tarifine geçelim.

Tarçınlı Zayıflama Çayı Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet çubuk veya toz tarçın
  • 1 bardak su
  • Yarın limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı bal

Tarçınlı Zayıflama Çayı Hazırlanışı

  • Çubuk tarçın veya evinizde yoksa toz tarçında kullanılabilir bu malzemeyi kaynatmak için ocağa alıyoruz ve üzerine suyu ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  • Ilıyan çayımıza bal ve limon suyunu ilave ederek karıştırarak içine hazır hala getiriyoruz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tarçının şekeri dengeleme ve tok tutma özelliği olduğundan dolayı yapılan karışım tek seferde içilmelidir. Çünkü tarçın kaynadığında içinde olan bütün özler suya geçecektir. Bu yüzden Özellikle öğlen yemeği öncesi veya ikindi gibi bu karışım içilmelidir.

Yukarıda da dediğimiz gibi evinizde çubuk tarçın yoksa yarım tatlı kaşığı toz tarçın da kullanılabilir.

Her karışım günlük olarak hazırlanmalı ve o gün içinde tüketilmelidir.

Daha fazla kilo kaybı için mutlaka uygun bir egzersiz düzenli şekilde yapılmalıdır.

Tarçınlı Su Zayıflatır Mı?

Tarçın doğamızda bulunan mucizevi bitkilerden olduğu için bir çok hastalığa da fayda sağlamaktadır. Özellikle kış hastalıklarına karşı vücutta iyi bir direnç sağladığı için kış boyu mutlaka evlerde tüketilen besinler arasında yer alır. Sadece hastalıklara karşı korumuyor aynı zamanda şekeri dengeleyerek fazla kiloların gitmesini sağlıyor.

Yukarı da tarçınlı çay tarifi vermiştik. Eğer bu çay size zor geliyorsa bu tarifi mutlaka deneyerek kısa sürede farkı görebilirsiniz. Üstelik çok kolay şekilde yapıldığı için hemen hazırlayıp içebileceksiniz. Bunun için gerekli malzeme çubuk tarçın ve sudan oluşuyor.

Hazırlanma kısmı ise çubuk tarçın yaklaşık olarak 500 ml yani yarım litre suyun içine atarak bekleyin. Tarçın suya renk vermeye başladığı zaman aklınıza geldikçe o suyu için. Su azaldıkça yeni su ilave derek dönüşümlü olarak bu suyu için ve farkı görün. Bu suyun en önemli özelliği tok tutma olduğu için gün içinde istemsiz alıştırmalarınızdan nasıl uzaklaştırdığını hemen hissedeceksiniz. +

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.