Tesettür Ve Blog

Mutfak Tezgah Çeşitleri Ve Özellikleri

Mutfak Tezgah Çeşitleri Ve Özellikleri

Mutfak dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan mutfak tezgahları, sizin sürekli kullanacağınız yer olduğu için güzelliği kadar sağlamlığı da önemlidir. Tezgahın özellikleri iyi şekilde bilinmeli ve sizin mutfağınıza uygun olanı tercih edilmesi gerekir. Çünkü mutfak tezgahları için kullanılan malzemelerin çok fazla farklı çeşidi bulunur. Bugün sizlere mutfak tezgahlarının çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgiler sunacağız.

Tezgah Çeşitleri Nelerdir?

Tezgahlar taş, kum, granit veya mermer gibi malzemelerin çeşitli işlemlerden geçirilerek oluşturulur. Her bütçeye ve her mutfak şekline uyum sağlayan mutfak tezgahları ayrı ayrı özelliklere sahiptirler ve bu özellikleri ile alıcı bulurlar. İlk olarak mutfak tezgahlarından CORİAN TEZGAH özelliklerine bakalım.

Corian Mutfak Tezgahı Özellikleri

Yiyecek ile temas sonrası sertifikası bulunan Corian Mutfak Tezgahı, çok fazla desen ve rengi bulunuyor. Mutfak ve banyo için son derece kullanışlı olan ve kolay şekilde temizlenebilen yüzey, aynı zamanda ışıklı bir görünüm için içine entegre edilen sistemi bulunur.

En büyük özellikleri ise çiziklerle karşı yüksek koruma gücü olup, kolay şekilde temizleniyor olmasıdır. Sağlık sektöründe yoğun olarak kullanıldığı için sağlık için en güvenilir çeşittir diye söylenebilir. Ayrıca esnek olması ve istenilen şekle kolay şekilde giriyor olması nedeni ile de çok tercih edilmektedir.

Granit Mutfak Tezgahı Özellikleri

Doğal taş grubundan yapılan granit mutfak tezgahları ısıya dayanıklı ve gösterişli zengin görünüme sahip olduğu için tercih ediliyor. Granit volkanik bir taş olduğu için, sağlık açısından da iyidir. Asitli yiyeceklerden etkilenmez ve kolay şekilde temizlenebilir. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir malzeme olduğu için çok uzun yıllar kullanılabilir.

Belenco Mutfak Tezgahı Özellikleri

Belenco Tezgah Malzemesi su emme gücüne sahip olan ve test sonuçlarından başarılı şekilde çıkan malzeme türüdür. Kuvarsda üretilir ve yüksek dirence sahip bir malzemedir. Geniş renk çeşidi bulunur ve antibakteriyel özelliktedir.

Çimstone Mutfak Tezgahı Özellikleri

Pek çok renk ve desen seçeneği bulunur. Granit ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyan çimstone mutfak tezgahı malzemesi parlatma ve sızdırmazlık için silikonlamaya gerek duymaz. Fakat granit gibi doğal taş değildir ve üretilir. Temizliği kolaydır ve leke tutmaz olduğu için daha çok tercih edilir.

Mermer Mutfak Tezgahı

Mermer mutfak tezgahı malzemesinin en kötü özelliği asitli yiyeceklerden kolay şekilde etkilenmesi ve sonucunda deforme olmasıdır. Ayrıca düzenli şekilde temizlenmesi gerektiği için uzun ömürlü değildir. Günümüzde çok fazla tercih edilmeyen mermer aslında sağlık açılışında doğal taş olduğu için iyi bir seçenektir.

Laminat Mutfak Tezgahı Özellikleri

Sentetik malzemeden üretilen laminat mutfak tezgahları, pürüzsüz ve aynı zamanda kolay şekilde temizlenebilirler. Dikkatli şekilde kullanılması gerekir aksi halde kısa ömürlü olabilirler. En kötü özelliği plastik kaplama oldukları için ısıya dayanaklı olmayışlarıdır. Bu yüzden çok fazla tercih edilmiyorlar.

Mutfak Tezgah Modelleri Resim Galerisi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.