Tesettür Ve Blog

Kapalı Kilolu Bayanlar Nasıl Giyinmeli?

Kapalı Kilolu Bayanlar Nasıl Giyinmeli?

Kapalı kilolu bayanlar nasıl giyinmeli

Kapalı Kilolu bayanların kilolarından kurtulmayı dert edindiği kadar başka bir dertleri de giyilecek kıyafet bulamıyor olmalarıdır. Özellikle bundan 3 sene öncesine kadar büyük beden kıyafetleri bulmak imkansız gibi birşeydi veya bulunsada istenilen şekilde bir kıyafet seçimi olmuyordu. Fakat değişen giyim sektörü artık tesettür giyim alanında büyük beden kıyafetlere yön vererek kilolu bayanların bu sorunu ortadan kaldırdı. Özellikle online satış yapan internet mağazaları bu konuda kilolu bayanlara çok daha fazla seçenek sunarak onların şık ve zarif bir kombin yapmalarını sağlıyorlar.

Kapalı kilolu bayanların giyim tercihi

Kapalı kilolu bayanlar eğer doğru şekilde giyim bilgilerini bilirseler hiç zorlanmadan tesettür giyim alanında çok daha şık ve zayıf görünürler. Bu kurallar sadece renkler üzerinde oynanan oyunlardan ibaret değil aynı zamanda kıyafet üzerinde ki işlemenin, kesimlerin veya çizgilerin doğru şekilde kullanılıyor olması gerekir. Kapalı kilolu bayanların en büyük avantajı ise uzun ve kilo gizleyen kıyafetleri kullanıyor olmalarıdır.

  • Kapalı kilolu bayanlar renkleri iyi seçmeli: Tesettürlü kilolu olan bayanlar eğer doğru rengi seçerek giyinirseler hem şık hem zarif hemde oldukları kilodan daha az kiloda görünürler. Her ne kadar kilolu bayanlara siyah giyim kuralı dayatılıyor olsa da, bu kural canlı renkler eşliğinde değiştirilebilir. Örneğin açık renk bir pantolon üzerine siyah dikine çizgili diz altına kadar uzayan uzun tunik veya gömlek giyilirse daha zayıf görünülür. Bu kural basen ve kalça bölgesinde kilosu olan bayanlar için geçerli değildir. Onlar alt kısmı daha koyu üst kısmı ise daha açık renklerden kullanmalıdırlar. Koyu tonlarda eğer giyinmeyi seviyorsanız o zaman eşarp veya şalınızı canlı renklerden yana kullanırsanız renk dengesini sağlamış olursunuz. Açık renk bir kıyafet giyilecek ise bu renk kilo yoğunluğu olan bölgede yoğun şekilde kullanılmamalıdır. Örneğin basen bölgenizde kilo sorununuz var ise beyaz etek veya beyaz pantolon giymekten kaçınmanız gerekir. Elbiseniz üzerinde ki koyu renk yoğunluğunun oluşturduğu matem havasını dağıtmak için açık renkli aksesuar kullanarak renk dengelemesi yapmalısınız.
  • Kapalı kilolu bayanlar kıyafet üzerindeki çizgileri iyi kullanmalı: Özellikle karın bölgesinde kilo sorunu olan bayanların tercihleri her zaman dikine çizgili olan tunik veya bluzlardan yana olmalıdır. Yatay çizgili her kıyafet seçimi normal kilodan 4 veya 5 kilo kadar fazla gösterecektir. Bu kural pantolon seçiminde ise daha zayıf görünmek isteyenler için geçerli bir kuraldır. Basen bölgesinde kilo sorunu olan bayanlar dikey çizgili pantolonları ve etekleri gardolabında bulundurursa olduğu kilodan daha zayıf görünecektir. Ayrıca dikine çizgili kıyafetler daha şık ve zarif gösterecektir.
  • Kapalı kilolu bayanlar kıyafet üzerindeki kesimi düzgün belirlemeli: Kilolu bayanlar kıyafet kesimlerini de iyi belirlemesi gerekir. Örneğin basen bölgesinde kilosu olan bayanlar A kesim bir etek üzerine belden oturtmalı açık tonlarda bir gömlek giydiklerinde daha zayıf görüneceklerdir. Üst kısmında kilo fazlalığı olan bayanlar ise üst kısmı koyu renk kıyafetlerden yana kullanmalıdır. Belden kemerli veya bel bölgesi işlemeli olan kıyafetlerden kesinlikle uzak durmalıdırlar.

Etiketler:

Yorumlar
  1. fatih dedi ki:

    Çok faydalı bilgiler, ilgili arkadaşlara eminim çok faydalı olacaktır.

  2. yusuf dedi ki:

    Tesettür giyimin vazgeçilmez adresi bu site

  3. Seyma dedi ki:

    Teşekkür ederim güzel yorumlariniz için

  4. Kiloluyum diye giyinmemezlik yapmamak gerek. Ama şu tayt giyenlere ayrı gıcığım. Yalan yok.

  5. Seyma dedi ki:

    Evet haklisiniz bende aynı fikirdeyim

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.