Tesettür Ve Blog

İsteme Günü Ne Giyilir Tesettür

İsteme Günü Ne Giyilir Tesettür

İstenme veya söz merasimi önemli ve özel günlerden olduğu için genç kızların telaşları bir hayli fazla oluyor. Özellikle kayınvalide ve kayınpeder karşısında hanım hanımcık görünmek ve doğru şekilde karşı tarafta izlenim bırakmak için en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi hiç şüphesiz giyilen kıyafet olacaktır. Çünkü isteme günü zaten ailelerin bir arada olduğu ve geleceğe yönelik kararların alındığı ortam olacağı için o güne uygun şekilde giyinmek gerekiyor. Ne fazla abartı ne de çok sadelik olmaması gerekiyor. Bugün sizlere tesettürlü kızlara yönelik olarak isteme günü ne giyilir adlı makale sunuyoruz.

Söz Ve Kız İsteme Töreninde Ne Giyilir?

Söz veya kız isteme töreni; bu iki önemli olayın tek günde mi olacağı yoksa farklı akşamda mı olacağı zaten önceden planlanır. Bu yüzden siz eğer bu iki özel gecenizi bir gece de yaşamak istiyorsanız giyeceğiniz kıyafet hem söz için iddialı hemde isteme için masumane olması gerekir. (Bu durum yani söz bazı yerlerde nişan yerine geçtiği bazı yerlerde ise isteme yerine geçtiği için ona göre plan yapılmalıdır.) Şimdi size isteme ve söz elbisesi için nelere dikkat etmelisiniz bu konularda bilgi verelim

Söz ve kız isteme gecesi için giyeceğiniz kıyafet mutlaka açık renklerde olması gerekiyor. Çünkü zaten evliliğe doğru giden bu önemli gecede beyaz gelinliğe adım adım giderken giyeceğiniz elbise de bu masumluğa yakışır cinsten olması uygun olacaktır. Bu renkler ise beyaz, ekru, krem, su yeşili, turkuaz, pudra veya somon rengi olabilir. Eğer bu renkleri tercih edemeyecek durumda iseniz parlement mavisi, kırmızı veya bordo bir elbise de olabilir. En son çareniz siyah olmalı. Çünkü bu özel geceye siyah renk hiç yakışmıyor.

Renk konusundan sonra dikkat edilmesi gereken diğer bir ayrıntı ise; elbisenin modeli olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken ise, elbisenin içinde rahat etmeniz ve elbisenin sizin üzerinize yapışmamasıdır. Çünkü o geceyi zaten bol bol hareket ederek geçireceğiniz için rahat kıyafet olması gerekiyor. Örneğin ispanyol kol bir elbise giyerseniz el hareketleriniz kısıtlanacağı için rahat edemezsiniz.

İlla ki elbise giymenize gerek yok bunun yerine şık gömlek etek kombini de oluşturabilirsiniz. Eğer söz sade ve ev içinde olacak ise çok fazla abartmadan hafif dökümlü ve işlemeli modeller tercih edebilirsiniz.

Kız isteme sadece isteme ile sınırlı kalacak ise yine sade düz bir elbise giyebileceğiniz gibi etek gömlek giyerek de kombininizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca sade törenlerde giyilen abartılı elbiseler karşı  taraf için çok saçma ve gösterişli bulunuyor. Sizler de bu hataya düşmemek için baştan planınızı dikkatli yapmalısınız. Söz eğer nişan gibi bir mekanda yapılacak ise yine sade ama iddialı parçalar seçebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar
  1. yasin dedi ki:

    çok başarılı siteniz var gerçekten

  2. fatih pınar dedi ki:

    Yine güzel bir çalışma olmuş tebrikler.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.