Tesettür Ve Blog

Hangi Renk Pardesü Alsam?

Hangi Renk Pardesü Alsam?

Tesettür giyimde bayanların dış elbisesi olarak en çok tercih ettiği parçalardan biride hiç şüphesiz pardesülerdir. Pardesülerin gerek, bedeni belli etmemesi gerekse kumaşının kalitesi ile her zaman özel olmuştur. Bu yüzden tesettürlü bayanlar dış örtünme giysisi olarak pardesüleri sıklıkla tercih etmektedir. Bugün sizlere hangi renk pardesü seçmeliyim konusunda zorlananlar için pardesü rengi konusunda bilgiler paylaşacağız.

Hangi Renk Pardesü Almalıyım?

Pardesü almaya karar verdiniz ve renk konusunda zorluk yaşıyorsanız; yapmanız gereken sadece vücut hatlarını belli etmeyecek özellikte olan pardesü renklerini tercih etmektir. Bu renklerde genelde koyu renkler olduğu için lacivert, siyah, bordo, kahverengi gibi tonlar seçilmelidir.

Eğer açık tonlarda pardesü almak istiyorsanız kumaşına da çok dikkat edilmelidir. Çünkü bazı kumaşlar yapısı gereği vücuda o kadar çok yapışıyor ki tesettür giyim ile neredeyse hiç alakası kalmıyor. Bu yüzden seçilecek olan ürünün fiyatından önce kumaşının özelliğine bakılması gerekiyor.

Ayrıca pardesü renk konusunda, yine dikkat edilecek bir diğer unsurda pardesünün şeffaflığı olacaktır. Yani tesettür giyime uygun olan pardesü almak istiyorsanız; mutlaka pardesü alt elbiseyi göstermeyen kalınlıkta ve durumda olması gerekiyor. Vücuda yapışmayan ve şeffaf özellikte olmayan pardesüler için renk konusunda yine dikkat çekmemesi önemlidir. Örneğin çok uçuk bir kırmızı pardesü ne kadar bol ve kalın kumaş olsa da çok fazla şekilde dikkat çekecektir.

Siyah Pardesüler Hep Zirvede

Siyah asil ve kadınlar arasıda en çok tercih edilen renklerden biri olduğu için; siyah renkli pardesüler her zaman çokça tercih ediliyor. Zaten her renge uyum sağlaması ve dikkat çekmeyen nitelikte olması tesettür giyimde bayanlara en uygun imkanı sunuyor.

Siyah pardesü modelleri de artık tek tip tasarımdan sıyrılarak daha yönlü tasarımlara geçtiği için kişi zevkine uygun sevdiği modeli rahatlıkla bulabiliyor. Siyah pardesülerin bir diğer olumlu yani ise siyahın her renk ile kolay uyumu olduğu içinde yine her türlü renkli eşarp ile kullanılabiliyor.

Son dönemlerde pardesü yerine feraceler kullanılıyor olsa da yine de, pardesünün zirvedeki yerini henüz feraceler etkilemiş sayılmaz. Çünkü özellikle feraceler günlük olarak kullanılırken pardesüler daha önemli  ve özel günlerde tercih ediliyor.

Günlük Kullanım Ve Özel Günler İçin Pardesüler

Günlük veya özel günleriniz için pardesü istiyorsanız; ilk olarak ne tarz da bir parça istediğinize karar verin. Örneğin günlük pardesüler genelde spor tarzda olduğu için kullanımı daha kolay olacaktır. Aynı şekilde özel günler için tercih edeceğiniz pardesüler de daha klasik hatlara sahip ve daha albenili bir model olacaktır. Ayrıca günlük olarak kullanacağınız pardesüler daha ekonomik ve rahat olacağı için; eskime durumunda rahatlıkla değiştirip farklı bir beğendiğiniz modeli alabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.