Tesettür Ve Blog

Dikiş Makinesi Masuradan İpi Almıyor

Dikiş Makinesi Masuradan İpi Almıyor

Dikiş makinesi sorunları arasında belkide yeni başlayan kişilerin en çok karşılaştıkları sorunlardan birisi olan dikiş makinem masuradan ip almıyor sorunu için bugün sizlere kolay ve herkesin rahatlıkla yapabileceği çözümler önereceğiz. Böylece makine tamircisi yerine kendiniz evinizde onarım işlemini rahatlıkla yapacaksınız. Ayrıca dikiş makinesi sorunları için yine paylaşımlar yaparak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Dikiş Makinesi Alt İpi Almıyor Neden?

# Dikiş makinesinin sorun çıkarmadan düzgün şekilde çalışabilmesi için; tüm parçaların düzgün şekilde ve doğru yönde takılması gerekir. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken ürün ile birlikte gelen kullanım kılavuzunu okumak ve parçaların doğru şekilde takıldığından emin olmaktır. Ardından sorun devam ederse aşağıdaki adımları uygulayınız.

# Makine alt masuradan ipi almıyorsa eğer fabrikasyon bir bozukluk yoksa mutlaka masuranın içindeki ipin yönü kontrol edilmelidir. Çünkü saat yönünde olması gereken ipin doğru takılmaması halinde iğne masura içindeki ipi yukarı doğru alamaz. Ayrıca iplik masuraya nasıl takılır bununla ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.

# Alt masuranın ipinin yukarı çıkmamasındaki bir diğer önemli etken iğnenin kırık veya yamuk olması ile alakalıdır. Bunun içinde yine gerekli kontrol yapıldıktan sonra iğne değiştirilir veya yamulma varsa uygun şekilde iğneye zarar vermeden düzeltilir.

# Ayrıca makaranın ipinin geçiş yönü olduğu için bu yüzden ip yukarı çıkmıyor olabilir. Bunun için yapılması gereken basit bir yöntem var oda şudur; makarayı yuvanın içine yerleştirin ve makaranın yukarı gelip gelmeyeceğine bakın ardından iğne veya bir tığ yardımı ile ipi yukarı doğru itin. Eğer iplik masuranın içinde doğru yönde ise ip yukarı çıkacaktır. Unutulmamalıdır ki ipin yönü ters ise hiç bir şekilde ip yukarı çıkmaz çıksa dahi hemen kopar.

# Dikiş makinesi sorunları arasında önemli bir yere sahip olan alt masura ip almama sorununun bir diğer nedeni ise üst ipin ayarlarının düzgün yapılmaması ile olabilir. Bunun için tansiyon ayarları kontrol edilmeli ve kumaşa ve ipe uygun özellikte bir ayar değeri verilmelidir. Ayrıca ip çok ince olması ve ya kalın olması da yine bu tip sorunlara neden olabilir.

# Dikiş makinesini ilk defa kullanacak olan kişiler dikiş makinesi sorunları konularında biraz endişeli davranabilir fakat zamanla el alışkanlığı olacağı için basit ve pratik şekilde bu işlemler yapılacaktır.

Not:

Dikiş makinenizin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız; kullanım talimatlarına uyarak daha uygun şekilde kullanım yapabilirsiniz. Örneğin kumaş kalınlığına bağlı ayak değiştirme veya kumaşın kalitesine göre iplik seçimi gibi işlemeler makine parçalarının daha uzun süre kullanımına olanak sağlar. Makine ile işleminiz bittikten sonra fişi prizden çıkarıp makinenin üzerini örterek tozlardan koruduğunuz gibi kumaşında kirlenmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca iplik ve kumaş uyumu mutlaka orantılı olması gerekir. Aksi halde dikiş bozuklukları veya ip kopması iğne kırılması gibi sorunalar ortaya çıkabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.