Tesettür Ve Blog

Ceviz Rengi İle Uyumlu Renkler

Ceviz Rengi İle Uyumlu Renkler

Evinde nostaljiyi hissetmek isteyenlerin mobilya seçiminde tercih ettiği ceviz rengi, parkeden kapıya üniteden vitrine kadar her yerde kullanılıyor. Ceviz rengi ahşap dokulu ve ahşap görünümlü bir etkiye sahip olduğu için bu renk ile evinizde geleneksel bir hava estirebilirsiniz. Bu yüzden bugün sizlere ceviz rengi ile uyumlu olan renkler halkında bilgiler sunacağız.

Ceviz Rengi Mobilya Renk Uyumu

Ceviz rengi uyumlu renkler arasında olduğu için her renge uyum sağlayabiliyor. Fakat bu renk yapısı itibari ile biraz koyu ve ahşap görünümlü olduğu için dekorasyonda genelde açık tonlar ile kullanılması uygun olacaktır. Aksi taktirde evinizde kasvetli ve boğucu bir hava oluşmuş olur. Örneğin mobilya yerine parkeleri ceviz renginden yaptırmak istiyorsanız bu sefer mobilyalarınızın beyaz veya krem rengi gibi açık tonlarda olması gerekir.

Ceviz rengini sadece salonda değil elbette yatak odasında veya mutfaklarda da kullanabilirsiniz. Hatta en uygun kullanım yeri mutfaklar olabilir. Çünkü ceviz rengi mutfak dolapları çok eskiden beri kullanılan ve modası hiç geçmeyen dolap türleri arasında yer alıyor. Bu yüzden ceviz rengini, mutfak dolaplarında veya parkelerinde rahatlık ile kullanabilirsiniz. Fakat bu renk biraz koyu olduğu için geniş ve daha iyi aydınlatma olan mutfaklarda kullanılması uygun olacaktır.

Dekorasyonda renk seçimi aslında kişinin zevkine göre yapılıyor olsada, uyumluluk esas olması gereken durumdur. Özellikle ceviz rengi gibi ahşap renklerin kullanıldığı ev dekorasyonlarında bu durum daha da önemlidir. Çünkü bu tarz mobilyalar yapısı ve rengi itibari ile geleneksel bir görünüm için kullanıldığında dolayı seçilecek ikinci veya üçüncü renkler bu temaya gölge düşürmemesi gerekir.

Ceviz rengi ile dekorasyonda uyumlu olan renkler, yeşil, gri, bej, saman rengi, bal rengi, mavinin açık tonları, krem rengi, hardal rengi ve ekrudur. Bu renkler orantılı olarak oda içerisinde kullanılması gerekir. Özellikle ceviz renginin koyu tonları kullanılıyor ise diğer mobilyalar mutlaka çok açık tonlarda olması gerekir. Böylece mobilyanın rengi vurgulanmış ve güzelliği ön plana çıkmış olacaktır.

Açık gri, bej veya krem rengi duvar boyası kullanılması, ceviz rengi mobilyaların ön plana çıkmasına ve aynı zamanda perde ve halı seçimine geniş renk yelpazesi seçeneği oluşmasını sağlar. Çünkü bu renkler ara renk görevinde oldukları için, ceviz renginin geçişini yumuşatarak üçüncü bir renginde kullanılmasına olanak sağlayacaktır. Böylece ortama üçüncü renk olarak istediğiniz renklerde aksesuar veya kumaş seçebileceksiniz.

Ceviz rengini eğer parkelerde kullanmak istiyorsanız yine seçeneğiniz eşyaların renkleri çok açık tonlarda olması gerekir. Duvar rengi nane yeşili veya turkuaz renklerinden olabilir. Bu renkler ceviz rengi mobilyalar ile harika konstrant oluşturacak ve ortama ferahlık katacaktır. Evinizin parkesini ve mobilyasını ceviz renginden kullanmak istiyorsanız; yukarıda da söylediğimiz gibi diğer eşyaları (duvar, aksesur veya perde gibi) çok açık tonlarda özellikle krem rengi gibi tonlarda kullanmanız gerekiyor.

Ceviz rengi dekorasyon resimler için tıklayın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.